Economie

Cluj-Napoca, LIDER la prețuri! Care sunt produsele foarte SCUMPE comparativ cu alte orașe din lume?

Vezi lista produselor care se vând mai scump decât în majoritatea orașelor din lume, potrivit clasamentelor realizate de platforma numbeo.com, care compară prețurile din mai bine de 300 de orașe.

Ouăle, laptele și benzina sunt produsele pe care le găsești mai ieftin decât la noi, aproape oriunde ai merge.

Cluj-Napoca este pe locul 2 la prețul ouălor din 44 de orașe din Europa de Est și pe locul 139 din 399 de orașe din lume.


O sticlă de apă la 0,33 de l se vinde în restaurantele din Cluj-Napoca mai scump decât în alte 43 de orașe din partea estică a bătrânului continent. La prețul laptelui suntem pe locul 6 în Europa de Est și pe locul 162 din 419 orașe din lume incluse în clasament. Tot la fel stăm în top și la prețul unui litru de benzină.

La polul opus, cele mai mici prețuri se înregistrează la internet, locul 425 din 445 de orașe analizate, la ceapă, mere sau taxa de pornire la taxiuri.


Chiriile și prețul locuințelor, „nesimțit” de mari

„Cluj-Napoca este un oraș mai bun decât Budapesta sau Belgrad, dar prețurile apartamentelor și al chiriilor sunt ridicol de mari (proprietarii sunt tâmpiți), traficul este îngrozitor, iar salariile nu sunt așa de mari ca în Timișoara sau București”, spune Emanuel pe portalul numbeo.com.

Un american care s-a mutat la Cluj, „ridică în slăvi” orașul și oamenii de aici. „E un oraș incredibil, mult mai frumos decât Budapesta, Belgrad sau Sofia la un loc!  Salariul mediu este mare în România, în noiembrie 2018 era 2000 de euro (sic!) și este comparabil cu Sacramento - California, USA de unde sunt eu. Oamenii sunt mai educați și vorbesc câteva limbi străine fiecare. Nu e de mirare că sunt așa evoluați! Vorbesc română, engleză, franceză și germană. Mulți dintre ei știu și italiană (am auzit că atât românii, cât și spaniolii reușesc să învețe această limbă în 2 săptămâni). E cel mai prietenos oraș din România! Haideți să locuiți aici!”, îi îndeamnă americanul pe vizitatorii site-ului.


Cluj-Napoca, orașul cu cel mai ridicat nivel de trai din țară

Vă reamintim că, topul celor mai bune oraşe din punctul de vedere al nivelului de trai clasează municipiul Cluj-Napoca pe locul 106, în timp ce capitala țării este abia pe locul 168 dintr-un total de 226.

Sunt patru orașe din România în Indexul Calității Vieții publicat de centrul Numbeo. Dintre cele patru, Cluj-Napoca ocupă cel mai bun loc.


Astfel, cele patru urașe din România care au fost incluse în index sunt Cluj-Napoca, pe locul 106, Timișoara pe locul 126, Iași pe locul 143, iar București pe locul 168.

Clasamentul nivelului de trai, realizat de centrul Numbeo, compară, pentru 226 de oraşe: puterea de cumpărare, siguranţa, costul vieţii, preţul proprietăţilor în raport cu veniturile, timpul petrecut în trafic, poluarea, climatul. De asemenea, centrul mai realizează un clasament al costului vieţii din 433 de oraşe.


Din România, Bucureşti este cel mai scump, fiind situat pe locul 311. Topul este continuat de Constanţa (313), Cluj-Napoca (327), Braşov (locul 321) şi Timişoara (locul 333).

Ultimele Stiri
abonare newsletter