Economie

Avansul economiei româneşti s-a redus la 4,1% în 2018, față de 7% în anul precedent

Avansul economiei româneşti a încetinit la 4,1% în 2018, de la 7% în anul precedent, potrivit estimărilor semnal publicate joi de Institutul Naţional de Statistică (INS).

Datele INS arată o creştere a Produsului Intern Brut (PIB) inferioară estimărilor Comisiei Naţionale de Prognoză, care indicau un avans de 4,5% pentru economia românească în 2018.

Şi în ultimul trimestru al anului trecut, comparativ cu trimestrul precedent, economia românească şi-a încetinit creşterea la 0,7% (serie ajustată sezonier), de la 1,7% în trimestrul trei faţă de trimestrul doi. Faţă de aceeaşi perioadă din anul 2017, Produsul Intern Brut a înregistrat o creştere cu 4,1% pe seria brută şi de 4% pe seria ajustată sezonier.


Comisia Europeană a arătat recent, în previziunile economice intermediare de iarnă, că boom-ul economic care a început în România în anul 2017 s-a temperat în 2018. Creşterea reală a Produsului Intern Brut s-a redus de la 7% în 2017 la un nivel estimat la 4% în 2018, preciza Executivul european.

Ministrul Finanţelor Publice, Eugen Teodorovici, a declarat marţi, pentru Agerpres, că a solicitat Comisiei Europene ca în rapoartele pe care le întocmeşte să cuprindă atât previziunile referitoare la evoluţiile economiilor cât şi rezultatele finale înregistrate de statele europene.

Etichete: economie bani
Ultimele Stiri
abonare newsletter