Economie

Peste jumătate dintre românii utilizatori de internet cumpără online cel puţin o data pe lună

Peste jumătate dintre românii utilizatori de internet (55%) cumpără online cel puţin o dată pe lună, remarcându-se faptul că persoanele cu educaţie superioară fac acest lucru în proporţie de 61%, iar cele cu un un nivel mediu şi sub-mediu de educaţie în procentaj de 50%, arată datele unui studiu.

Bucureştenii sunt cei mai activi pe internet atunci când vine vorba despre online shopping, 62% cumpărând cel puţin o dată pe lună. Nici românii din mediul rural nu se lasă mai prejos, una din două persoane alegând acest mediu pentru a face achiziţii.

Bărbaţii sunt ceva mai activi decât femeile atunci când ne referim la cumpărăturile realizate online cel puţin o dată pe lună - 59% versus 52%. Analizând comportamentul online de cumpărare în funcţie de educaţie, studiul constată că persoanele cu educaţie superioară fac cumpărături online cel puţin o dată pe lună în procent de 61%, în timp ce acelea cu un nivel mediu şi sub-mediu de educaţie în proporţie de 50%.

Tinerii cu vârsta cuprinsă între 18 şi 30 de ani cumpără online cel puţin o dată pe lună în proporţie de 58%, în timp ce persoanele cu vârsta cuprinsă între 31 şi 45 de ani şi 46 - 65 de ani în procentaj de 55% şi, respectiv, 53%.

Ultimele Stiri
abonare newsletter