Economie

Acționarii Băncii Transilvania au aprobat fuziunea cu Bancpost

Acționarii Băncii Transilvania au aprobat în cadrul Adunării Generale Extraordinare de astăzi, 16 octombrie, fuziunea BT – Bancpost, care va avea loc în 31 decembrie.

“Mulțumesc acționarilor pentru încrederea acordată prin aprobarea fuziunii. Având la bază sinergiile Banca Transilvania – Bancpost şi văzând rezultatele de până acum avem încredere că vom finaliza cu bine planul ambițios al integrării în decembrie, când cele două bănci vor fuziona”, a declarat Horia Ciorcilă, Preşedintele Consiliului de Administrație BT.

În perioada următoare, BT va oferi clienților Bancpost informații despre produsele şi serviciile corespondente de la Banca Transilvania, precum şi Oferta de Bun Venit la BT.


Banca Transilvania a cumpărat Bancpost, cu o cotă de piaţă de 2,9%, într-o tranzacţie în jur de 235-250 milioane euro.

Reprezentanţii instituţiei de credit din Cluj au semnat în a doua jumătate a lunii noiembrie 2017 contractul de achiziţionare a Bancpost, atunci pe locul al nouălea în sistemul bancar românesc, cu active de 1,88 miliarde euro, faţă de cele 12,2 miliarde euro de la acel moment care plasau Banca Transilvania pe poziţia secundă, în spatele Erste Bank.


Banca Transilvania a achiziționat Bancpost de la Eurobank Group în aprilie 2018, deţinând în prezent peste 99% din capitalul social al Bancpost. Ulterior momentului achiziţiei a fost demarată integrarea Bancpost în Grupul Financiar Banca Transilvania, respectiv demersul de obţinere a aprobărilor din partea autorităţilor. Astfel, în cursul lunii septembrie, Banca Transilvania a obţinut autorizarea fuziunii de către Banca Națională a României.

Până la finalul anului, când va fi finalizată integrarea, cele două bănci vor avea în continuare activitate separată. Ultima zi lucrătoare la Bancpost va fi 28 decembrie, iar prima zi lucrătoare din anul viitor la Banca Transilvania va fi 3 ianuarie 2019.

Ultimele Stiri
abonare newsletter