Economie

CAAB Office & Home Design, cel mai modern showroom de design interior şi exterior din Transilvania, s-a deschis la Cluj-Napoca. FOTO

Peste 300 de persoane au participat, vineri, la inaugurarea celui mai nou și modern showroom de design interior și exterior din Transilvania, CAAB Home&Office Design, unic reprezentant în România al celor mai renumite branduri de specialitate din lume. Spațiul expozițional se întinde pe 1500 mp (numai pe interior) şi este situat pe Calea Turzii nr. 287.

Brandurile prezente în showroom sunt în topul brandurilor din Europa, dar şi din lume. Cele peste 10 firme expozante ale CAAB Home&Office Design sunt producători sau importatori de piatră, mobilier, parchet, tâmplarie, uși de interior și acoperă o plajă economică și calitativă foarte largă, de la produse uzuale, dar tot din gama calitativă superioară, pâna la cele de lux.

Printre firmele expozante se numără, printre altele, Valentino Parchet, Maer Charme, Ter Hurne, Berti sau Boen.


Un avantaj este faptul că specialiștii CAAB stau la dipoziția clienților atât cu sfaturi și consultanță pentru selecția materialelor, cât și cu echipe pentru montaj și asistență tehnică post montaj. Locul beneficiază şi de două încăperi unde clienţii pot veni însoțiți de arhitecți şi designeri, să vadă materialele, să facă planuri, să își stabilească întâlniri, să aibă practic un birou "operațional" temporar în incinta CAAB.

“Dacă vizita clientului nu se încheie cu mulţumirea lui şi a noastră, înseamnă că ceva nu a funcţionat. Noi sperăm să răspundem la cerinţele tuturor clienţilor. Showroom-ul este unicat în Transilvania, dacă nu și în România. Avem 1500 mp de expoziție dedicată pietrei naturale și altor amenajări interioare. Vrem să aducem materiale frumoase la un preț accesibil pentru că piatra naturală este accesibilă pentru orice buzunar, să încercăm cu priceperea pe care sperăm că o avem să îi facem pe clienții noștri să înțeleagă că merită să investească în piatră naturală și cu ajutorul celor care colaborăm – arhitecți, designeri – să facem lucruri cu care să ne putem lăuda și unii și alții. Avem un colectiv tânăr, cu mult entuziasm și sper ca împreună să reușim să scoatem din anonimat piatra românească”, a declarat Sorin Deji, manager de achiziții și dezvoltare a diviziei de piatră a CAAB Office & Home Design.


Daniela Maier, arhitectul care a proiectat şi realizat acest showroom spune că proiectul a fost o “provocare”.

“Proiectul acesta a fost o provocare pentru că ne-am propus încă de la început să folosim la amenajarea spațiului acele produse care sunt în vânzare, prin urmare, spre deosebire de alte magazine în care suntem invitați să cumpărăm produse de lux expuse pe materiale ieftine, aici se folosesc în amenajare acele materiale pe care le putem găsi în cataloagele și în propunerile lor de amenajare. Din acest motiv vedeți poate un mix de materiale. A fost foarte greu să pui materiale semiprețioase – agate, ochi de tigru, lemn pietrificat – alături de materiale care poate sunt folosite în zone mai rustice. Am încercat să fim coerenți cu imaginea pe care am creat-o. Pentru mine ca arhitect este, dincolo de o provocare, o mare bucurie datorită faptului că întâlnesc oameni care apreciază ceea ce noi concepem ca și arhitecți și sunt dispuși să investească timp, bani și energie în lucruri care, poate de multe ori, sunt o experiență. Amenajarea acestui spaţiu a durat mai bine de un an”, a spus Daniela Maier, arhitectul care a proiectat și a realizat showroom-ul.


Prezent la eveniment, primarul Emil Boc a precizat că acest showroom este unul de referinţă în Europa Centrală şi de Est.

“Nu mă aşteptam să găsesc ceea ce am găsit aici. Obişnuit fiind cu o calitate de nivel mediu spre superior, aici am întâlnit excelenţa. Clujul este într-adevăr un oraş în care excelenţa şi lucrurile de bun gust sunt la ele acasă, dar ce avem şi ce vedem este un showroom de referinţă pentru centrul şi estul Europei, nu doar pentru România. Vreau să îi felicit pe toţi cei care au făcut posibil acest lucru, felicitări pentru design şi conceptul arhitectural care face cinste Clujului. Noi trebuie să vă mulţumim că aduceţi plus valoare în Cluj”, a precizat Boc.

Ultimele Stiri
abonare newsletter