Economie

Cluj-Napoca, viitorul oraş-magnet al României: "Va atrage mai mult decât Bucureştiul"

Supraaglomerarea Bucureştiului, dorinţa com­pani­ilor de a se extinde şi către alte mari oraşe din ţară atrase fiind de costurile mai reduse şi nu în ultimul rând de infrastructura mai bine dezvoltată, va face din Timişoara sau Cluj-Napoca, dar şi Iaşi viitoare oraşe-magnet ale României, astfel încât creşterea să nu mai fie monopolizată numai de Capitală, scrie Ziarul Financiar.

"Oraşe precum Timişoara, Cluj-Napoca sau Iaşi se vor dezvolta foarte mult pentru că acestea vor atrage oameni în companiile nou-înfiinţate. Vor ajunge să atragă chiar mai mult decât Bucureştiul, sunt viitoarele oraşe-magnet ale României. Sunt premise şi pentru evoluţia Braşovului, mai ales în contextul în care se va construi un aeroport acolo şi autostrada Comarnic-Braşov", a spus Laurenţiu Lazăr, managing partner şi director al departamentului de investiţii din cadrul unei companii de consultanţă imobiliară în cadrul ediţiei naţionale a Clubului Profesioniştilor în Imobiliare.

Timişoara deja este conectată via autostradă de Budapesta şi Viena, iar guvernul maghiar este dispus să investească într-o linie de tren de mare viteză între Budapesta şi Cluj.


"Spre exemplu, acum putem spune că ştim faptul că în Aiud nu se va dezvolta piaţa rezidenţială, dar ştim şi faptul că în aceste oraşe mari piaţa se va dezvolta. Atunci când faceţi un plan de business pe termen lung, investitorii trebuie să se uite la oameni şi să fie atenţi unde investesc pe termen lung", a explicat Laurenţiu Lazăr.

Ultimele Stiri
abonare newsletter