Economie

Banca Transilvania va prelua Bancpost, până la sfârşitul lunii octombrie. Grecii de la Eurobank se retrag din România

Banca Transilvania, a doua instituţie de credit după active de pe piaţa românească, a anunţat vineri că negocierile privind preluarea Bancpost vor continuă, finalizarea discuţiilor fiind estimată pentru sfârşitul lunii octombrie.

Banca Transilvania informează investitorii că negocierile privind achiziţia Bancpost continuă. Detalii privind rezultatul negocierilor vor fi comunicate după parcurgerea etapelor necesare şi obţinerea aprobărilor”, arată Banca Transilvania, într-un comunicat transmis vineri Bursei de Valori Bucureşti (BVB), potrivit stirileprotv.ro.

Oficialii băncii spun totodată că finalizarea negocierilor este estimată la finalul lunii octombrie.


Banca Transilvania are o capitalizare de 9,76 miliarde lei. Banca Transilvania (simbol bursier TLV), a doua instituţie de credit după active de pe piaţa românească, a înregistrat în primul semestru al acestui an un profit net de 496,06 milioane lei (circa 109 milioane euro), în creştere cu 8,2% faţă de aceeaşi perioadă din anul precedent, în ciuda scăderii veniturilor operaţionale.

Activele băncii au ajuns la jumătatea acestui an la 53,24 miliarde lei (11,7 miliarde euro), în creştere cu 2,8% faţă de nivelul înregistrat în decembrie 2016. 


Anul trecut, Banca Transilvania a depăşit în premieră BRD şi a urcat pe poziţia a două în clasamentul băncilor româneşti după valoarea activelor, în urma BCR, care a rămas liderul pieţei.

La jumătatea anului, distanţa dintre Banca Transilvania şi BRD a crescut, în condiţiile în care BRD a afişat active de 51,54 miliarde lei (11,3 miliarde euro) la finalul lunii iunie.


Eurobank, al treilea creditor elen, a anunțat la începutul anului că vrea să vândă Bancpost, subsidiara sa din România, în contextul în care principalele bănci din Grecia încearcă să-şi reducă expunerea peste hotare şi să-şi întărească capitalul, conform condiţiilor din cel de-al treilea pachet de asistenţă financiară.

Bancpost, cu active totale de 2,8 miliarde de euro, are o reţea de 147 de sucursale în România, care este una dintre cele mai mari pieţe ale Eurobank din afara Greciei.


În decembrie, Eurobank a finalizat vânzarea subsidiarei sale ucrainene, Universal Bank, către grupul financiar TAS din Ucraina.

Ultimele Stiri
abonare newsletter