Economie

Inspectorii ITM Cluj au făcut controale la mai multe firme din judeţ. Au dat amenzi de 106.000 lei.

Zilele trecute, Inspecţia Muncii a făcut mai multe controale în domeniul construcţiilor. Inspectorii au verificat 50 de angajatori.

ITM Cluj a făcut controale la mai multe firme din judeţ. Amenzi de peste 106.000 lei. ITM Cluj a făcut controale la mai multe firme din judeţ. Amenzi de peste 106.000 lei.

În domeniul relaţiilor de muncă au fost  sancţionaţi 10 angajatori sau aplicate 12 sancţiuni contravenţionale din care 3 amenzi pentru munca nedeclarată, în valoare de 70.000 lei, fiind depistate 13 persoane care lucrau fără forme legale de angajare.

Au mai fost aplicate 4 amenzi în valoare de 6000 lei,  pentru faptul că angajatorul nu a înmânat un exemplar din contractul individual de muncă  salariatului şi pentru nerespectarea prevederilor legale referitoare la  acordarea repausului săptămânal .


“Deoarece la o societate au fost găsite un număr de 6 persoane fără a avea încheiate contracte individuale de muncă (conf.art.264, alin.3 din Codul Muncii “Constituie infracţiune şi se sancţionează cu închisoare de la unu la 2 ani sau cu amendă penală primirea la muncă a mai mult de 5 persoane, indiferent de cetăţenia acestora, fără încheierea unui contract individual de muncă”), toată documentaţia care a stat la baza celor constatate se va înainta organului de urmărire penală, urmând ca acesta să procedeze la cercetarea faptei sub aspectul săvîrşirii infracţiunii.

În domeniul securităţii şi sănătăţii în muncă  au fost sancţionaţi un număr de 27 de angajatori. Numărul sancţiunilor  contravenţionale a fost de 36, din care 8 amenzi în valoare de 30.000 lei.”, spun reprezentanţii ITM Cluj.


În total, ITM Cluj a aplicat amenzi în valoare de 106.000  lei.

                                                       

Etichete: constructii itm alba
Ultimele Stiri
abonare newsletter