Economie

România are cele mai multe femei angajate în domeniul informaticii

România se află pe locul al doilea la nivelul Uniunii Europene (UE) ca număr de femei specialiste în tehnologia informaţiilor şi a comunicării (TCI) şi pe locul patru în rândul studentelor din domeniul TCI, în 2015, potrivit unui raport Eurostat publicat miercuri.

România are printre cele mai mari rate din Uniunea Europeană ale studentelor şi specialistelor din domeniul TCI România are printre cele mai mari rate din Uniunea Europeană ale studentelor şi specialistelor din domeniul TCI

Aproape 1,4 milioane de femei studiau tehnologia informaţiilor şi a comunicării (TCI) în Uniunea Europeană, în 2015. Femeile reprezentau doar 17% din studenţii din domeniul TCI. În Uniunea Europeană, cota de femei din domeniul TCI varia între mai puţin de 10% în state precum Olanda (6%), Luxembourg (8%) şi Slovenia (10%) la peste 30% în Bulgaria (34%), Belgia (33%) şi Grecia (31%). În România, 29,3% din studenţii din domeniul TCI erau femei, în 2015.

Un tipar similar se remarcă şi pe piaţa muncii. Aproape 8 milioane de oameni erau angajaţi în UE ca specilişti TCI în 2015. Astfel, profesia era dominată de bărbaţi, femeile reprezentând doar 16% (1,2 milioane) din toţi specialiştii din domeniul TCI angajaţi în UE. În statele membre ale blocului comunitar, femeile reprezentau mai puţin de 12% din specialiştii TCI în Cehia, Slovacia şi Ungaria, în timp ce unul din patru specialişti era femeie în Bulgaria, România şi Letonia.

Etichete: tehnologie ue
Ultimele Stiri
abonare newsletter