Economie

Ce greșeli din CV fac să nu fii chemat la interviu?

Pe o piaţă a muncii atât de competitivă greșelile pot face diferenţa între obţinerea jobului de vis şi aruncarea CV-ului la gunoi.

Greselile care fac diferenta intr-un CV Greselile care fac diferenta intr-un CV

Un specialist în resurse umane, care se laudă că a analizat până acum peste 40.000 de CV-uri a enumerat, pentru Business Magazin câteva dintre greșelile care fac diferența pentru recruiter.

Neglijenţa. "Cea mai mare greşeală pe care o fac candidaţii este că nu sunt atenţi la detalii. Sunt leneşi", spune specialista. Ea subliniază faptul că a văzut prea multe CV-uri cu greşeli de ortografie, fonturi alese prost, date de contact care nu mai erau valabile sau informaţii irelevante.


CV-uri prea lungi. "După o vreme, CV-urile încep să pară un capitol dintr-o carte. E mai bine să amintiţi doar rezultatele importante pe un singur rând sau maxim două."

Începerea unui rând cu "responsabil de..." Aceasta este altă greşeală pe care Tina Nicolai spune că a regăsit-o la foarte mulţi candidaţi. Începând descrierea cu "responsabil de..." arată angajatorului care erau cerinţele job-ului respectiv, dar nu spune nimic despre rezultatele efective ale candidatului.

Etichete: interviu greseli cv
Ultimele Stiri
abonare newsletter