Economie

La 20 de ani de la Marea Privatizare mai sunt români care nu s-au interesat de soarta acţiunilor primite

În anul 2017 numărul acţionarilor este de 8.476.580, aproape jumătate din populaţia din România, potrivit Laviniei Gheorghe, şef Departament Managementul Riscurilor - Depozitarul Central, citată de capital.ro.

actiunile primite la Marea privatizare pot produce dividende actiunile primite la Marea privatizare pot produce dividende

Unele actiuni sunt latente pentru ca nu s-a mai interesat nimeni de ele şi este important de ştiut că acţiunile sunt sau pot fi purtătoare de dividende, dar pot oferi si alte drepturi.

Cum pot afla dacă am acţiuni?

Aceste informaţii se pot obţine prin intermediul extrasului de cont de la Depozitarul Central. Extrasul de cont  reprezintă dovada dreptului de proprietate asupra unui număr de acţiuni la o anumită dată.


Pentru persoanele fizice, extrasul de cont se eliberează la cererea titularului de cont pe baza următoarelor documente: cerere de eliberare a extrasului de cont/sumarului de cont; copia actului de identitate al titularului de cont; dovada achitării tarifului aferent operaţiunii de eliberare a extrasului de cont pentru persoane fizice (6 lei / societate la care titularul de cont deţine acţiuni).

Ultimele Stiri
abonare newsletter