Economie

Ministrul Muncii: 3.600 euro pentru medici şi ajutoare pentru firmele ce angajează ucenici

Salariile medicilor vor porni de la un minimum de 1.200 de euro lunar, ajungând până la un maximum de 3.600 de euro în cazul medicilor din serviciile de urgenţă, iar firmele vor primi 250 de euro lunar pentru fiecare ucenic pe care îl vor angaja pentru 3 ani, anunţă ministrul Muncii.

Ministrul muncii a anuntat noi schimbari legislative Ministrul muncii a anuntat noi schimbari legislative

Într-un interviu acordat agenţiei de presă Mediafax, ministrul Muncii, Lia Olguţa Vasilescu, a declarat că la nivelul instituţiei au fost elaborate două proiecte de lege pentru stimularea angajării tinerilor.

Proiectele se află în faza de avizare şi prevăd că firmele vor primi 250 de euro lunar pentru fiecare ucenic pe care îl vor angaja pe o perioadă de cel puţin trei ani, iar pentru cei care vor oferi un loc de muncă unui absolvent de facultate, sub formă de stagiu de pregătire, tot pe o perioadă de trei ani, statul ar urma să dea 300 de euro lunar pentru fiecare tânăr încadrat.


De asemenea, ministrul Muncii a dat detalii cu privire la noua lege a salarizării şi a precizat că salariile medicilor vor porni de la un minim de 1.200 de euro lunar, ajungând până la un maxim de 3.600 de euro în cazul medicilor din serviciile de urgenţă. Această majorare ar urma să se facă progresiv, până la sfârşitul anului 2020.

Ultimele Stiri
abonare newsletter