Economie

Un antreprenor clujean preia a treia companie de PR din ţară

Antreprenorul susţine că investiţia “completează firesc zona de tehnologie” în care este implicat deja cu afaceri.

Cătălin Chiş, proprietarul grupului de companii Active Power Solutions (APS), a preluat 86% din acţiunile agenţiei de consultanţă în comunicare şi relaţii publice Graffiti Public Relations.

Antreprenorul clujean a preluat acţiunile de la Graffiti Marketing and Multimedia Holding SA. Aceasta este prima investiţiei în domeniul marketing-comunicare a lui Catălin Chiş, care mizează pe dezvoltarea de sinergii cu business-urile de tehnologie şi comunicaţii pe care le deţine.


Întregire a afacerilor

Noul acționar, consideră că agenția de PR completează actualul portofoliu de business al APS, orientat în special către telecomunicații și tehnologie.

„În cei 15 ani de antreprenoriat, fie că am pornit construcții de la prima cărămidă, am susținut start-up-uri care făceau primii pași sau am investit în proiecte care aveau o bază solidă de funcționare, am considerat fiecare echipă care mi-a stat alături drept partener pentru creștere. Graffiti PR, cea mai recentă investiție din portofoliul meu, este o companie pe care am cunoscut-o în calitate de client", a declarat antreprenorul pentru paginademedia.ro.


„Principala expertiză a companiilor în care sunt implicat vizează zona de tehnologie și comunicații, fiind investiții cu viitor pe termen lung. În contextul în care generațiile se schimbă semnificativ, informațiile se transmit în noi coduri și limbaje, iar mediile sunt liberalizate și extrem de dinamice, comunicarea este, poate mai mult decât oricând, o artă, iar investiția într-o companie precum Graffiti PR aduce competențe care completează firesc zona de tehnologie", explică Cătălin Chiș.

Cifră de afaceri de 6 milioane de euro

Fondator al grupului de companii Active Power Solutions, Cătălin Chiş deţine  afaceri din distribuţie, producţie şi servicii, concentrate pe domeniul tehnologiei şi al comunicaţiilor. Activitatea companiilor sale înseamnă 13 birouri în România şi unul în Marea Britanie (Londra), 300 de angajaţi şi o cifră de afaceri de 6 milioane de euro (2015). Din Grupul APS fac parte Life is Hard SA, rima companie românească de software listată la Bursa de Valori Bucureşti - piaţa AeRo., Active Power Solutions (APS), RT Solutions,  Barandi Solutions şi Noah Watches.


Afiliată exclusivă a reţelei globale Ketchum în România, Graffiti PR ocupă locul trei în topul de performanţă al agenţiilor din industrie, după cifra de afacer. Compania a încheiat anul 2015 cu o cifră de afaceri de 2,64 milioane de euro şi are în prezent o echipa de 33 de profesionişti în comunicare.

Ultimele Stiri
abonare newsletter