Economie

Cum îşi botează clujenii firmele, de la Umbrela de Amenzi SRL la Bad Dog Office SRL

În 2016 s-au înmatriculat la Cluj peste 4.000 de firme, numărul total al persoanelor jurdice active depăşind 44.000 la nivelul judeţului, potrivit datelor Registrului Comerţului.

Majoritatea afaceriştilor clujeni nu dau dovadă de foarte multă ingeniozitate când îşi aleg un nume pentru firmă. Astfel că, cele mai multe denumiri de societăţi locale sunt formate din înşiruiri de litere fără sens sau numele proprietarului.

Sunt şi alţii care au vrut să facă clar domeniul de activitate al companiei. Astfel de exemple sunt multe: Pînda Total Security, pentru o firmă de pază şi protecţie, Discret Detectivi Particulari SRL, Castor Construct SRL, Pro Curăţenie SRL sau Umbrela de Amenzi SRL, firmă care oferă servicii de consultanţă  şi elaborare documentaţie pentru diverse avize şi autoritaţii.


Un joc de cuvinte ingenios a dus la botezul unei firme de mutări mobilă şi lucruri personale din Cluj cu Mutanţii SRL.

Sunt folosite, de asemenea şi nume  care conţin cuvinte de impact, fie în română, fie în engleză. Seism Impex SRL, care comercializează electrozi sau sârmă pentru sudură, Bad Dog SRL, furnizor de IT și servicii full-service, Last Chance SRL, o altă companie de IT şi inginerie informatică, sunt doar câteva dintre exemple.


Cele mai amuzante nume de firme din România

În evidenţele Registrului Comerţului Român sunt mii de firme al căror nume sunt puse parcă spre a crea amuzamentul celor care le citesc, fără însă să aibă vreo legătură cu domeniul în care prestează activitatea. ”Adevărul”, prezenta la sfârşitul anului tercut o selecţie cu cele mai amuzante nume.

SC Usturoi cu Mămăligă Production SRL este o societate din Bucureşti, administrată de doi actori de comedie, care au povestit că au ales numele firmei după o întâmplare din copilărie.


SC Prinţesa Asfaltului SRL  o întâlnim în judeţul Galaţi şi desfăşoară activităţi în domeniul construcţiilor civile.

SC Printul Marelui Puţin SRL, o societate din Bucureşti, care desfăşoară comerţ cu amănuntul în magazine nespecializate, cu vânzare predominantă de produse nealimentare.


Tot în Capitală este înregistrată şi firma SC Prinţesa de Oţel SRL, afacerea nu s-a dovedit a fi una profitabilă, societatea aflându-se în procedură de dizolvare.

 Pentru unii afacerişti animalele au fost o adevărat sursă de inspiraţie în alegerea denumirii firmelor. Astfel, în evidenţele Registrului Comerţului se află societăţi precum: SC Pisica Grasă TatToo SRL, SC Scobarul Furios SRL, SC Şapte Maimuţe SRL sau SC Şoarecele Atractiv SRL. Las Ferbinţi şi Star Wars SRL Alţi patroni s-au inspirat din filme atunci când şi-au deschis afacerile. La Constanţa SC Star Wars SRL, iar la Piteşti - SC Bruce Lee SRL. SC Dumnezeu Trăieşte şi Vorbeşte SRL, înregistrată în judeţul Sibiu, având ca obiect de activitate creşterea ovinelor, caprinelor, cabalinelor, magarilor, catârilor si asinilor.


Internetul, plin de sfaturi pentru găsirea unui nume potrivit

De multe ori, procesul de găsire al unui nume de firma potrivit poate fi foarte stresant. Toată lumea dorește un nume cât mai durabil, care să se întipărească în mintea consumatorilor și să reprezinte cât mai bine identitatea și valorile companiei, se precizează pe unul dintre site-uri.

Urmează argumentele. Găsirea unui nume de firma bun este unul din cele mai importante procese de la începutul unei afaceri. Să pornești la drum cu un nume de firma care nu e memorabil înseamnă să îți limitezi din start impactul pe care îl poate avea afacerea ta, ceea ce pentru tine înseamnă limitarea profitului și a notorietății.

Etichete: nume cluj firme
Ultimele Stiri
abonare newsletter