Economie

UPDATE: Salariile bugetarilor se majorează cu 20%, iar ale artiştilor cu 50%. Creşte punctul de pensie şi pensia socială minim garantată

UPDATE: Guvernul a aprobat ordonanța de urgență, majorările salariale se aplică începând cu 1 februarie, se arată într-un comunicat al Guvernului remis AGERPRES.

Începând cu 1 februarie 2017, drepturile salariale ale personalului plătit din fonduri publice din instituţiile şi autorităţile publice ale administraţiei publice locale să fie majorate cu 20% faţă de nivelul acordat/stabilit pentru luna ianuarie 2017, se arată într-un proiect de Ordonanţă. Documentul prevede si creşterea punctului de pensie cu 9% care va ajunge la 1000 de lei, iar pensia socială minim garantată va fi de 520 de lei.

Nu intră sub incidenţa acestor prevederi, personalul care ocupă funcţii de demnitate publică alese din cadrul organelor autorităţilor publice locale, respectiv primari, viceprimari, preşedinţi şi vicepreşedinţi ai consiliilor judeţene etc.


De asemenea, prevederile prezentului articol nu se aplică pentru indemnizaţiile de şedinţă de care beneficiază consilierii locali, respectiv consilierii judeţeni, potrivit legii.

abonare newsletter