Economie

Adrian Coroian, LIR: “2016 a fost începutul bătăliei pe resurse umane la Cluj“

Firmele clujene “se bat” pentru angajaţi, iar lupta e abia la început, potrivit potrivit președintelui Ligii Întreprinzătorului Român (LIR), Adrian Coroian .

“Cred că anul viitor va fi mai bine decât în 2016, e un trend de creştere al cifrei de afaceri. Pe de altă parte, vor fi probleme de finanţare şi resurse umane. 2016 a fost începutul bătăliei pe resurse umane la Cluj.  A început o bătălie directă între firme, de a-şi lua oamenii care au mai rămas în România. Ştim că sunt foarte mulţi care au plecat. S-a dus mitul că România are forţă de muncă ieftină şi calificată. Salariile au crescut pentru prsoanele care îşi fac bine treaba şi sunt indispensabile şi vor mai creşte deoarece concurenţa este absolut directă”, a declarat omul de afaceri.

Firmele trebuie să acopere lipsa de personal cu investiţii în tehnologie.


“Finanţarea rămâne o problemă. Din cauza riscului se finanţează tot companiile care au stabilitate mai mare, iar nu acelea care au nevoie mai mare de tehnologii, pentru că mâna de lucru devine scumpă şi atunci trebuie să investeşti pe această parte”, explică Adrian Coroian.

Ultimele Stiri
abonare newsletter