monitorulcj.ro Menu
Economie

(P) Un producător de lactate din Transilvania a reuşit să-şi dubleze cifra de afaceri de la începutul crizei până acum

Compania previzionează o ascensiune la fel de pronunţată şi în perioada următoare şi anunţă noi investiţii în echipamente şi autoutilitare frigorifice

Situată la câteva zeci de kilometri de Cluj, fabrica de produse lactate Torockoi Colţeşti a reuşit să vândă anul trecut produse de peste 6,5 milioane de lei, aproape dublu faţă de 2008, când se realiza o cifră de afaceri de 3,9 milioane de lei.


Astfel că, producătorul din Colţeşti a reuşit să devină unul dintre cei mai puternici de pe piaţa din Transilvania, muşcând din cota de piaţă a concurenţilor.

Profitul net a fost de peste 200.000 de lei în 2015, de aproape patru ori mai mare decât în anul de debut al crizei, când s-a consemnat un rezultat net de peste 57.000 de lei.

 “Participarea la târguri, publicitatea, calitatea produselor şi corectitudinea în afaceri reprezintă motivele creşterii cifrei de afaceri, precum şi investiţiile în echipamente moderne şi eficiente. Suntem optimişti în privinţa evoluţiei vânzărilor, deoarece consumatorii aprecieză tot mai mult produsele naturiste”, explică Szakacs Nimrod, administratorul firmei.

Potrivit acestuia compania previzionează o creştere semnificativă a cifrei de afaceri în cel mult un an, fiind programate investiţii în echipamente moderne şi autoutilitare frigorifice, dar şi o extindere a ariei de acoperire  la nivel naţional şi eventual export în Ungaria.

Condițiile de muncă, dar şi calitatea produselor s-au îmbunătățit deoarece firma a beneficiat de finanțări externe sub forma proiectelor FEADR accesat în 2008 și  finalizat în anul  2011.

Investiţia a constat în amenajarea noului sediu al firmei, dotarea în integralitatea ei cu tehnologie de ultimă generaţie.

Firma are personal calificat şi instalații și utilaje produse de firma KALT din Elveția - firmă cu peste 100 de ani de experiență în producerea utilajelor de procesare a laptelui.

Asigurarea aprovizionării cu lapte - materie primă se efectuează exclusiv de la ferme autorizate de pe o rază de 60 de kilometri din zona Colţeşti-Alba, care pot furniza lapte, conform cu normele europene.

Înființată în anul 1994, fabrica are ca principal obiect de activitate prelucrarea produselor lactate și a brânzeturilor.

Astfel, în acest moment, SC Binal Mob SRL realizază o producţie de brânzeturi 100% naturale, folosindu-se doar culturi lactice naturale, selecţionate, sare şi clorură de calciu.