Economie

O companie clujeană în clasamentul celor mai dinamice din Europa, Orientul Mijlociu şi Africa

România este prezentă cu trei companii în topul Deloitte Technology Fast 500 EMEA al celor mai dinamice companii de tehnologie din Europa, Orientul Mijlociu și Africa, se arată într-un comunicat al Deloitte. Una dintre ele este din Cluj.

Cele trei companii sunt Tremend, Trencadis și Accesa. Acesta fac parte dintr-un pluton de 39 de companii din Europa Centrală și de Est care au intrat în clasament, după ce anterior au fost incluse în clasamentul Fast 50 al celor mai dinamice companii din regiune.

Furnizorul de servicii de consultanţă şi dezvoltare software Accesa (fostul Misoft Systems) din Cluj-Napoca, controlat în principal de Iulian Iuga, companie care accelerează experiențele digitale folosind tehnologii mobile, cloud sau dispozitive conectate, este pe locul 353, cu o rată de creștere de 330%.


"Industria IT din România este de multă vreme recunoscută pentru inovație și echipele sale de profesioniști dedicați și bine pregătiți. Clasamentul Technology Fast 500 EMEA demonstrează încă o dată că inovația generează, în cele din urmă creștere, chiar și pe o piață în curs de maturizare și tot mai competitivă", a declarat Alina Mirea, partener Deloitte România și coordonator local al proiectului, citată în comunicat.

Cine mai e în clasament

Liderul clasamentului este compania suedeză Fingerprint Cards, care operează în industria biometrică și are o rată de creștere a veniturilor de 28.000% în ultimii patru ani. Cu o creștere de 13.052%, compania poloneză Codewise este cea mai bine plasată din regiune în Deloitte Technology Fast 500 EMEA, ocupând locul al treilea.


Tremend, o companie specializată în consultanță și soluții software, cu peste 11 ani în business, este cea mai bine plasată companie românească, ocupând locul 285, cu o rată de creștere de 399%. Trencadis, un integrator de sisteme IT care își propune să optimizeze și să inoveze procesele de lucru ale companiilor și instituțiilor în relațiile acestora cu clienții și consumatorii, ocupă locul 301, cu o rată de creștere de 383%.

Ediția din acest an a clasamentului Deloitte Technology Fast 500 EMEA este dominată de companiile din industria software, care numără peste jumătate dintre participanți. Sectorul media este reprezentat de 24% dintre companii, în timp ce sectorul comunicațiilor este pe locul trei (cu peste 10% dintre participanți). Creșterea medie anuală a veniturilor tuturor companiilor din clasament este de 967%, față de 1.012%, realizat anul trecut.


Europa Centrală are 39 de reprezentanți în clasamentul EMEA: Polonia este reprezentată de 15 companii, șase vin din Cehia, patru din Slovacia, în timp ce Croația, România și Ungaria au câte trei companii fiecare. Bosnia și Herțegovina, Bulgaria, Lituania, Serbia și Slovenia au fiecare câte un reprezentant.

Ultimele Stiri
abonare newsletter