monitorulcj.ro Menu

Economie

Guvernul decide, în şedinţa de astazi, înfiinţarea Comitetului interministerial pentru trecerea la moneda euro

Guvernul va discuta, în şedinţa de joi, un proiect de OUG pentru reglementarea unor măsuri de simplificare a acordării unor beneficii de asistenţă socială, precum şi în domeniul adopţiilor, dar şi un proiect de hotărâre privind înfiinţarea Comitetului interministerial pentru trecerea la moneda euro.

Potrivit agendei anunţată de Executiv pentru şedinţa de joi, pe ordinea zi se află un proiect de OUG pentru reglementarea unor măsuri de simplificare a acordării unor beneficii de asistenţă socială, precum şi în domeniul adopţiilor.

De asemenea, Executivul va discuta joi şi un proiect de hotărâre privind înfiinţarea Comitetului interministerial pentru trecerea la moneda euro.

Conform comunicatului de presă, pe ordinea de zi se mai află un proiect de ordonanţă de urgenţă pentru modificarea şi completarea art.1 din Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr.60/2009 privind unele măsuri în vederea implementării programului ''Prima casă'', precum şi pentru stabilirea unor măsuri la nivelul administraţiei publice centrale.

De asemenea, Guvernul va discuta şi despre instituirea unei scheme de ajutor de stat având ca obiectiv stimularea investiţiilor întreprinderilor mici şi mijlocii.