Economie

Job-urile momentului la Cluj-Napoca

Locurile de muncă din vânzări sau call-center-uri, pentru care nu se cere experiență, adună în acest moment cele mai multe CV-uri în oferta din Cluj-Napoca a site-urilor specializate în recrutare.

Anunțurile de reprezentant vânzări sau operator call-center, reușesc să cumuleze sute de cereri de angajare prin cerințe accesibile cum ar fi - studii superioare, abilități de comunicare și negociere, orientare spre rezultate sau cunostințe operare PC, dar și prin promisiunea unui salariu motivant.

Nici job-urile de secretară, ˮnu se lasă mai prejosˮ, cu toate că, cerințele (persoană serioasă, cunoștințe temeinice de PC, secretariat, contabilitate, cunoscatoare a limbii engleze) nu sunt însoțite întotdeauna de o listă cu beneficii.


La polul opus, cu un număr foarte mic de aplicanți, rămân job-urile din domeniul IT, dar și cele pentru care se cer mai bine de 3 ani de experiență.

Un astfel de post este cel de supplier performance engineer, publicat de Emerson. Job-ul a contailizat 3 aplicanți, dar și lista de cerințe este una lungă și nu la îndemâna oricui: cunoscător de germană și engleză, pste 5 ani de experință în domeniu,  cunoștinț de ATEX și Welding, dar și experiență în APQP / PPAP.


Meseria rămâne brățară de aur

Pe lista posturilor fără concurență, se numără și cele pentru care candidații trebuie să aibă abilități practice, dinc ategoria celor care se învăță în școlile de meserii. Anunțul „Angajăm croitoreasă cu experiență, pentru realizarea și finisarea produselor de la A-Z, haine de femei si copii. Oferim salariu motivant, mediu plăcut de lucru, bonuri de masă, echipă dinamicăˮ, a contabilizat un singur CV. Chiar mai puțin interes s-a arătat pentru anunțul în care un service auto scotea la bătaie postul de mecanic auto cu experiență, în ciuda unor condiții și a salarizării bune promise.

Numărul de șomeri e tot mai mic la Cluj

Vă reamintim că numărul șomerilor din județ a scăzut la 1,9%, potrivit datelor furnizate de Agenția Județeană de Ocupare a Forței de Muncă (AJOFM) Cluj, la cererea Monitorul de Cluj.


 Procentul ne situează la nivelul dinaintea crizei, iar specialiștii clujeni în resurse umane confirmă o creștere a ofertelor de angajare din partea companiilor, dar și o creștere a pretențiilor candidaților pe fondul concurenței reduse.

Și la nivel național s-a înregistrat un minim „istoric, de 5,9%, cel mai redus nivel de la începutul anului 2009, conform datelor Institutului Național de Statistică (INS).

Etichete: vanzari it
Ultimele Stiri
abonare newsletter