Economie

ANALIZĂ: De ce atât de mulţi americani au votat pentru Donald Trump

America a optat să nu mai continue pe calea creşterii economice lente, a taxelor mari, a reglementărilor împovărătoare şi a slăbiciunii militare, potrivit unei analize publicate de MarketWatch, în condiţiile în care Donald Trump se îndreaptă spre o victorie în alegerile prezidenţiale.

Mulţi oameni spun că Donald Trump este un alt fel de republican. Este adevărat că nu este un politican de carieră şi nu are limbajul dublu al politicienilor, dar majoritatea poziţiilor sale se înscriu în linia tradiţională a republicanilor.

Pe lângă faptul că propune taxe mai mici şi reformarea reglementărilor, candidatul republican, care este pe cale să devină al 45-lea preşedinte american, este în favoarea opţiunilor şcolare, a dezvoltării energetice, respinge Obamacare, vrea reglementarea mai strictă a imigraţiei şi întărirea acordurilor comerciale.


Mai trebuie finalizate rezultatele votului în unele state importante, dar Trump pare să se îndrepte spre o victorie, după ce a câştigat mai multe state de importanţă majoră.

Potrivit celor mai recente date, Trump mai are de câştigat trei electori, dintr-un minim de 270, pentru a câştiga preşedinţia SUA.


Trump a cucerit America pentru că politicile sale vor îmbunătăţi economia şi poziţia SUA în lume.

În plus, Trump recunoaşte pericolele reprezentate de islam şi va întări armata americană. El ar reduce taxele şi reglementările costisitoare.


În schimb, Clinton a spus că vrea să mărească taxele, să impună noi reglementări şi să lase graniţele deschise.

Trump a atacat cultura corectitudinii politice, lucruri despre care oamenii nu vorbeau. Pentru cei care se simţeau constrânşi de noile coduri de exprimare, în care şi a purta un sombrero de Halloween părea lipsit de sensibilitate, Trump este ca o gură de aer proaspăt.


După opt ani de preşedinţie Obama, creşterea economiei americane este de puţin peste 1%. Rata de participare la piaţa muncii, respectiv ponderea americanilor care fie lucrează fie caută de lucru, este la nivelul anului 1978.

Legile şi reglementările descurajează investiţiile şi crearea de locuri de muncă.


Trump a propus reducerea taxelor individuale de la un maxim de 44% la 33%, reducerea taxelor pe profitul companiilor de la 35% la 15% şi eliminarea taxelor pe proprietăţi. În schimb, Hillary Clinton vrea creşterea celor trei tipuri de taxe.

Ultimele Stiri
abonare newsletter