monitorulcj.ro Menu
Economie

(P) Spaniolii de la MMM sărbătoresc 10 ani de activitate la Turda

Producătorul spaniol de componente auto Manufactura Moderna de Metales (MMM) a atins 10 ani de când este prezent în România, de-a lungul timpului lucrând pentru cele mai mari companii auto.

În 2006, MMM a realizat o investiţie de tip greenfield într-o fabrică românească la Turda (Cluj), valoarea iniţială a investiţiei fiind de 5 milioane euro. Uzina de la Turda este prima pe care Manufactura Moderna de Metales a deschis-o în străinătate.

MMM a fost fondată în 1944 de către Juan Priu Verdaguer, tatăl, respectiv, bunicul actualului director Miguel Priu şi directorului executiv Jordi Priu, cu toate că actuala companie Manufactura Moderna de Metales (MMM) a luat fiinţă în aprilie 1978.


„Este o onoare pentru noi să sărbătorim 10 ani de existenţă pe piaţa din România. Am luat o decizie bună în 2006 când ne-am hotărât să venim în România, aici la Turda mai ales când avem aproape Universitatea Tehnică Cluj-Napoca şi Aeroportul Internaţional Cluj. Am terminat lucrările la o nouă fabrică pentru că aveam nevoie de spaţiu. Sunt 10 ani de istorie şi pe viitor ne dorim să facem o treabă excelentă în industria automobilă”, a declarat Jordi Priu, CEO Group MMM.

Oficialii companiei spun că în 2016 cifra de afaceri a atins 50 de milioane de euro, dublu faţă de 2014.


“Acum 10 ani a fost dificil, dar echipa noastră din România creşte. Avem angajaţi din Turda şi din Câmpia Turzii. În prezent, la grupul MMM de la Turda avem 600 de angajaţi. Principalii clienţi sunt Renault (Dacia), Toyota şi Peugeot, dar lucrăm şi pentru Audi, Nissan, Volkswagen. Am depăşit ceea ce ne-am propus iniţial la inaugurarea fabricii. Când am luat decizia de a investi la Turda nu ne-am gândit că vom ajunge până aici. Dorim să profităm de toate beneficiile existente în România pentru a lansa şi alte proiecte”, a declarat Daniel Prieta Duran, general manager MMM.

Potrivit conducerii companiei MMM, dacă în 2010 avea vânzări de 17 milioane de euro şi 261 de angajaţi, în 2020 compania estimează vânzări de 93 milioane de euro la 926 de persoane angajate.


“Compania a reuşit să treacă cu bine peste criza economică şi să-şi mărească volumul de afaceri. Suntem foarte mândri că suntem la Turda, am găsit colaborare, un personal dispus să înveţe, să fie dispus să se instruiască. Poporul român este foarte activ, muncitor, suntem bucuroşi şi mândri că lucrăm cu oameni de aici. Avem în plan să mai angajăm aproximativ 150 de angajaţi, muncitori, ingineri, în domeniul achiziţiilor. Unul dintre motivele noastre când am decis să investim la Turda a fost şi apropierea de Autostrada Transilvania. Nu ne-am gândit că va dura atât de mult ca să fie dată complet în folosinţă. Ar fi foarte bine pentru noi să fie terminată în timp util”, a declarat la rândul său Miguel Priu, preşedintele grupului MMM.

MMM produce şi distribuie tuburi metalice din aluminiu şi oţel pentru sisteme auto, componente pentru motoare şi conducte pentru sisteme de răcire, de aer condiţionat şi de frânare. Suprafaţa totală a clădirilor de la Turda a ajuns la 10.000 de metri pătraţi pe terenul de 27.000 de metri pătraţi cumpărat de iberici lângă şoseaua dintre Turda şi Câmpia Turzii.