monitorulcj.ro Menu

Economie

10 secrete pentru un business de succes - interviu cu echipa E-Advertising (P)

Fiecare business se orientează în prezent către mediul online. Apare însă o întrebare: cum poți avea succes în „aglomerația” internetului? Cum poți face business-ul tău să se remarce, să fie mai cunoscut și să producă mai mult?

Eugen Șotropa

Pentru a obține răspunsuri, am apelat la experții E-Advertising. Compania tânără, fondată cu mai puțin de 5 ani în urmă, a reușit să escaladeze rapid treptele către succes. Care sunt secretele?

10 secrete ale succesului în online

Primul pas este să conștientizezi ce te deosebește de competitori. Am început activitatea în 2011, când piața nu era îndeajuns de educată cu privire la serviciile SEO. Ceea ce am oferit și continuăm să oferim este un plus de valoare pentru clienții noștri. Mulțumită lor am ajuns să putem furniza cele mai bune strategii pentru succesul business-urilor online.” - declară Eugen Șotropa, CEO la E-Advertising. Explicația continuă:

„Înțelegerea competitorilor și căutarea constantă de noi căi de dezvoltare au fost direcțiile pe care le-am urmat. Acesta ar fi al doilea pas, dacă ne referim la cum poți să ai succes în mediul virtual.”

Cum prezența online implică existența unui website, managerul Departamentului Programare, Alexandru Leuciuc, din cadrul E-Advertising ne oferă la rândul său câteva detalii (pasul 3):

„Contrar unor păreri, focusul oricărui website trebuie să cadă pe experiența cât mai utilă și plăcută a utilizatorului. La succesul unui business online contribuie factori precum: ușurința de navigare, atributul mobile responsive, design-ul aerisit și elementele vizuale atractive. Lista este mult mai lungă, însă focusul principal este pe utilizator și experiența sa.”

Pasul 4 ni l-a explicat Diana Muraru, manager Departament Vânzări în cadrul E-Advertising. Este vorba despre clienți, comunicarea cu aceștia și calitatea serviciilor oferite.

„Chiar dacă ai deja un website, știi cum îl poți utiliza pentru a-ți dezvolta și mai mult afacerea în mediul online? Cred că acesta este de asemenea unul dintre secretele succesului. Clienții sunt prioritatea noastră nr. 1, le oferim cele mai bune servicii și consultanță în segmentul digital marketing. Rezultatele vorbesc de la sine: avem peste 300 de clienți mulțumiți de serviciile noastre!”.

Al 5-lea secret al succesului în online este să îți faci un nou și foarte bun prieten: Google Analytics. Instrumentul de monitorizare oferit de Google este alternativa ideală de a înțelege dacă direcția urmată este cea potrivită. Explicații suplimentare ne oferă Ionuț Croitoru, SEO Manager la E-Advertising:

„A înțelege cine sunt vizitatorii site-ului tău, de unde provin și care este comportamentul lor pe site îți permite să targetezi mult mai bine segmentul de piață. Este de asemenea vital să afli care sunt cele mai vizitate pagini, care sunt acțiunile făcute de utilizatori după vizite și care este bounce-rate-ul. Toate aceste informații îți vor arăta dacă au fost găsite informațiile, produsele sau serviciile căutate de către clienți.”.

Intrând mai adânc în procesul marketingului digital, am aflat secretul nr. 6: un site trebuie să fie de asemenea optimizat pentru motoarele de căutare. SEO On-Page și Off-Page, procese specifice, link-building, promovare pe social media, creare de conținut și numeroase alte tehnici pot aduce orice business online în top.

Content is king e o expresie ce a rămas valabilă de-a lungul timpului. Dacă vrei să ai succes în online, trebuie să oferi utilizatorilor, clienților sau cititorilor conținut informativ, relevant, detaliat (totuși nu excesiv) și nu în cele din urmă, conținut sub multiple forme de prezentare.” - declară Cătălin Șotropa, manager al Departamentului Content Writing de la E-Advertising.

Acest al 7-lea secret sau pas de urmat către succesul în online nu poate fi contestat. Niciun utilizator al internetului nu accesează o pagină web decât dacă aceasta îi oferă un răspuns, o rezolvare a unei probleme, ori o soluție rapidă și eficientă de a comanda un produs sau serviciu căutat.

„Feedback-ul este de asemenea foarte important” - menționează Patricia Andrieș, Assistant Manager la E-Advertising. „Cred că secretul nr. 8 este să apreciezi și să înveți din comunicarea cu clienții. Feedback-ul, indiferent de natura sa pozitivă sau negativă, este un element constructiv. Numai așa poți reuși să îți îmbunătățești afacerea, vânzările și profiturile.”

Mulți ignoră, sau nu conștientizează importanța social media în contextul promovării online. Succesul în mediul virtual este determinat și de folosirea câtor mai multe canale social media, pentru a construi notorietatea brand-ului și nu numai - secretul nr. 9, menționat tot de managerul departamentului SEO.

Secretul nr. 10 ne-a fost oferit de întreaga echipă E-Advertising. Este vorba despre revizuiri, modificări și adaptări constante. Lumea SEO este într-o continuă schimbare, algoritmii folosiți de către motoarele de căutare fiind orientați în mod permanent către îmbunătățirea experienței utilizatorului. Din acest motiv procesul de SEO realizat de experții din domeniu poate să ajute considerabil orice business online.

Pentru mai multe secrete și informații, cei care își doresc succes în business-ul pornit sau trecut în online pot folosi următoarele date de contact:

E-Advertising,

Str. Mărășești, nr. 18, Ap. 2, Suceava

Telefon: 0732 941 354

E-mail: office@e-advertising.co