Economie

Primăria Floreşti: Ferma de pui şi-a încetat activitatea

Reprezentanţii Primăriei Floreşti spun că începând cu data de 27 iulie, ferma de pui nu va mai fi populată cu efective de pui, până la obținerea unei eventuale noi autorizații de mediu. “În acest moment actualul ciclu de creștere a puilor este încheiat 90%”, spun aceştia.

Primarul din Floreşti Horia Șulea a trimis, din nou, Poliția Locală în control la ferma de pui, adică la agentul economic SC Brav Invest SRL.

Acum 15 zile, Poliția Locală a constatat că societatea efectua activitate de producţie pentru creșterea intensivă a păsărilor fără îndeplinirea condițiilor stabilite de lege, respectiv fără a deține autorizație integrată de mediu valabilă pentru desfășurarea activității.


“Autorizația de mediu din data de 21 iunie 2006 revizuită la data de 30 mai 2011 a fost valabilă până la data de 20 iunie 2016. Atunci, Poliția locală, în limita competențelor a aplicat o amendă de 20.000 lei, maximul prevăzut de lege și a dispus intrarea în legalitate, adică obținerea autorizației de mediu în termen de 15 zile. La controlul de astăzi s-a constatat faptul că nu mai sunt pui în spațiul de creștere, iar așternutul specific nu mai există în mai multe locații. De asemenea, vă reamintim că la începutul acestei luni Garda Națională de Mediu şi Comisariatul Județean Cluj au dispus interzicerea operării după terminarea actualului ciclu de producție, până la obținerea unei autorizații integrate de mediu”, spun reprezentanţii Primăriei Floreşti.

“Practic, creșterea industrială a puilor la ferma din Florești a încetat. Asta până la o eventuală obținere a unei noi autorizații de mediu, lucru care, în opinia mea, este imposibil respectând legislația în vigoare. Concret, începând cu data de 27 iulie, ferma de pui din Florești nu va mai fi populată cu efective de pui, până la obținerea unei eventuale noi autorizații de mediu. Doresc să mulțumesc sprijinului acordat de președintele Consiliului Județean Cluj, Alin Tișe, pentru demersurile întreprinse în vederea soluționării acestei probleme grave și pentru deplina sa susținere în această problemă. Astăzi am intrat în normalitate, asigurând floreștenilor și în mod special celor din zona fermei un trai mult mai bun. Din păcate însă administrația locală are puține pârghii în acest sens, singura instituție care poate suspenda activitatea fermei fiind Garda de Mediu, iar instituția care eliberează autorizația de mediu este Agenția Regională pentru Protecția Mediului. În acest sens, îi invit din nou pe floreșteni la a-și spune cu curaj opinia în cadrul dezbaterii publice pe care instituția amintită mai sus este obligată a o organiza ca parte a procesului de obșținere a unei eventuale autorizații noi”, a spus primarul comunei Florești, Horia Șulea.


Articol scris de Mihai Ştefan Anca

Ultimele Stiri
abonare newsletter