Economie

Cluj – Bucureşti, mai avantajos cu avionul decât cu trenul

Încurajați de incapacitatea CFR Călători de a ameliora condițiile de transport cu trenul, de tarifele ridicate și de duratele mari de deplasare pe calea ferată, operatorii aerieni low-cost prezenți în România aduc pe piață în 2016 o ofertă mult mai variată față de cea de anul trecut.

Singura rută din România spre care zboară din București două linii low-cost este Cluj. Atât linia aeriană low-cost autohtonă Blue Air cât și cea maghiară Wizz Air oferă zboruri între cele două orașe, informează digi24.ro.

”Vom începe să operăm șase zboruri săptămânale (zilnic, exceptând sâmbăta) de la București la Cluj-Napoca, din 22 iulie. De la finele lunii octombrie, numărul zborurilor va crește la zece pe săptămână. Tarifele încep de la doar 39 de lei/segment. Acestea creează o alternativă foarte bună și accesibilă atât pentru călătorii de business, cât și în scop de relaxare, care ar fi petrecut altfel foarte multe ore pe drum cu mașina sau cu trenul” , spun oficialii Wizz Air.


Linia Blue Air are săptămânal patru zboruri între București și Cluj și va avea zilnic două zboruri după 30 octombrie. ”Biletele de avion sunt disponibile la tarife începând de la 89,99 lei (preț pe segment de zbor, TVA și taxe incluse, locuri limitate), tarif ce include gratuit un bagaj de mână în limita a zece kg, un bagaj de cală în limita a 32 kg și un snack pe timpul zborului”, spune Tudor Constantinescu director comercial Blue Air.

Tarifele ambelor companii sunt inferioare celor practicate de CFR Călători. Un tren Interregio parcurge distanța București Cluj în cel puțin 9 ore și 40 de minute iar tariful călătoriei este de 94,5 lei sau 166 lei dacă este vorba de o călătorie dus-întors.

Ultimele Stiri
abonare newsletter