Economie

O companie americană de componente auto şi-ar putea reloca producţia în Turda

O companie americană de componente auto intenţionează să-şi relocheze o parte din producţie în localitatea Turda din judeţul Cluj, unde ar putea angaja până la 600 de oameni până în 2021.

Cu numai câteva săptămâni în urmă, Costin Borc, ministrul Economiei, anunţa că speră ca un producător de componente pentru maşini electrice să-şi deschidă o fabrică în România, însă la vremea respectivă nu a furnizat informaţii suplimentare, informează automarket.ro.

Datele sunt însă acum confirmate indirect de Europa Capital, companie care deţine parcul industrial Arieş din localitatea Turda, judeţul Cluj. Reprezentanţii Europa Capital au anunţat prin intermediul unui comunicat de presă că parcul industrial este în atenţia unui producător american de componente auto, însă nu au dezvăluit şi numele acestuia.


Intenţia producătorului american este să relocheze o parte din producţia din America de Nord în Europa, iar România se află pe lista ţărilor candidate. Dacă va alege parcul industrial din judeţul Cluj, compania americană intenţionează să genereze în prima fază 100 de locuri de muncă, cu potenţial de creştere la 600 de locuri de munca până în 2021.

„Compania americană a subliniat beneficiile oraşului Turda ca destinaţie de producţie, în contextul unei rate ridicate a şomajului la nivel local, dar şi a unei forţe de muncă pregătite, persoane cu mare experientă, foşti angajaţi ai societăţilor industriale ce au fost închise în ultimii ani.  Vom continua să colaborăm cu primăria Turda pentru a ne asigura că această companie americană va alege parcul industrial Aries”, explică Erik Gustafson, unul dintre şefii Europa Capital Emerging Europe.

Ultimele Stiri
abonare newsletter