Economie

Bătălia zborurilor Cluj-Bucureşti: “Este un prim pas spre democratizarea serviciilor aeriene”

Nu mai puţin de trei companii aeriene oferă zboruri de pe Aeroportul Internaţional Avram Iancu spre Bucureşti, după ce Tarom a deţinut monopol ani la rândul.

În luna ianuarie, compania aeriană Wizz Air anunţa faptul că începând cu 22 iulie va lansa zboruri Cluj-Bucureşti cu preţuri începând de la 39 de lei, având şase frecvenţe săptămânale. Reprezentanţii companiei au anunţat recent faptul că vor suplimenta numărul de zboruri spre Bucureşti de la şase frecvenţe la 10.

Owain Jones, chief corporate officer Wizz Air, a declarat joi într-o conferinţă de presă la Cluj că noua cursă spre București se bucură de un real succes. El spune că inițiativa de a scădea prețurile atât de mult pentru cursele interne duce la o democratizare a pieței de servicii de transport aerian.


“Din luna octombrie, vom suplimenta numărul zborurilor pe ruta Cluj-Napoca – Bucureşti Otopeni, introducând patru frecvențe noi de operare pe săptămână. Vom avea servicii zilnice, câte două curse pe zi, luni, miercuri şi vineri. Astfel, vom ajunge la 10 frecvenţe pe săptămână. Această cursă se bucură de un real succes. Tariful nostru de 39 de lei este un prim pas spre democratizarea serviciilor aeriene în România. Competiția este un lucru bun. Este bună pentru consumator. Menține companiile eficiente și este un lucru bun pentru pasageri pentru că asta înseamnă prețuri mici pentru ei. Suntem totuși lideri ai acestei competiții.  Toate rutele noastre din Cluj sunt importante lucru care se vede din frecvenţa curselor noastre”, a declarat Jones.

Potrivit bilanţului companiei, Wizz Air a transportat anul trecut 20 de milioane de pasageri, ajungând la o cotă de piaţă în România de aproape 30%.


Cu 22 de baze operaţionale în 12 ţări, compania low-cost se află pe Aeroportul Internaţional Avram Iancu Cluj de 8 ani de zile.

“În noiembrie 2007 am avut primul zbor din Cluj-Napoca. Până la ora actual am transportat aproape 5,8 milioane de pasageri pe rutele din Cluj. Vom ajunge în curând la 6 milioane de pasageri. De când suntem aici am transportat în aeronavele noastre cam de 20 de ori populaţia Clujului. Ne angajăm să rămânem la Cluj şi în România. Anul trecut am ajuns pentru prima dată la peste 1 milion de pasageri transportaţi şi în luna iulie vom adăuga o nouă aeronavă Airbus A320 la baza de la Cluj. În prezent, oferim din Cluj-Napoca 28 de rute spre 13 ţări”, a mai spus Jones.


Pentru 2016, compania aeriană Wizz Air anunţă noi zboruri de pe Aeroportul Internațional Cluj spre 4 destinaţii internaţionale, după cum urmează: Berlin-Schoenefeld (Germania, 3 iulie, preţuri începând de la 129 de lei), Doncaster Sheffield (Anglia, 22 iulie, preţuri începând de la 179 de lei), Billund (Danemarca, 23 iulie, preţuri începând de la 109 lei)) și Alicante (Spania, 24 iulie, preţuri începând de la 179 de lei).

Mihaela Ogneriu

Etichete: rute avion wizz air
Ultimele Stiri
abonare newsletter