Economie

Piaţa licitaţiilor online, într-o continuă expansiune

Dezvoltarea continuă a tehnologiei, accentul care cade în momentul de faţă în principal pe online şi necesitatea unei prezenţe în mediul virtual pentru a face cunoscute produsele şi serviciile oferite determină tot mai multe companii să caute soluţii multiple în acest sens.

Virtualizarea a depăşit orice bariere şi s-a extins şi în sectorul licitaţiilor online. Dacă în urmă cu câteva decenii exista încă acel conducător de licitaţie care striga "adjudecat" şi lovea cu ciocanul specific în masă atunci când licitaţia se încheia, în momentul de faţă acea persoană este înlocuită de programe, aplicaţii şi software-uri performante, care eficientizează foarte mult timpii de licitare.

            Avantajele oferite de licitaţiile online în domeniul indutrial


            Expansiunea constantă a pieţei licitaţiilor online nu putea să omită astfel sectorul utilajelor şi echipamentelor industriale second hand. Avantajele multiple pe care le obţin atât vânzătorii cât şi cumpărătorii recomandă această soluţie rentabilă, accesibilă şi disponibilă la orice oră.

            Pentru vânzători, există atuul nerămânerii pe stoc cu utilaje scoase din uz, care generează costuri inutile cu întreţinerea. Odată ce anumite secţii sau linii de producţie îşi sistează activitatea, utilajele pot fi scoase spre vânzare la licitaţie, pentru a obţine cel mai bun preţ şi eliberarea de acele cheltuieli cu mentenanţa.


            Pe de altă parte, cumpărătorii obţin numeroase soluţii pentru orice nevoi, regăsind de asemenea şi un avantaj financiar. Puterea de cumpărare nu permite de fiecare dată achiziţia de tehnologii de ultimă generaţie, iar alternativa utilajelor second hand care mai pot funcţiona corespunzător cu o întreţinere corectă devine astfel mult mai atractivă.

            Surplex - lider în sectorul licitaţiilor online de utilaje


            Segmentul licitaţiilor online de utilaje este astfel dominat de jucători importanţi. Platforma Surplex este reprezentarea unui astfel de jucător de pe piaţa licitaţiilor online de utilaje, oferind convenienţă, disponibilitate şi o gamă variată de repere.

            Achiziţiile prin licitaţie de utilaje disponibile în sistem second hand se dovedesc a fi o soluţie mult mai avantajoasă, comparativ cu achiziţia de utilaje noi. Reînnoirea tehnologică totală poate fi mult prea costisitoare, investiţia nedovedindu-se rentabilă în condiţiile instabile ale sectorului industrial în momentul actual.


            Alternativa utilajelor second hand este fructificată astfel la Surplex, care oferă o gamă variată de repere, utilaje, echipamente şi instrumente destinate să deservească ramuri diverse ale segmentului industrial.

            Producţia şi prelucrarea metalului îşi regăseşte astfel reprezentativitate în ofertă. Pot fi găsite astfel maşini de frezat, centre de prelucrare CNC, strunguri sau fierăstraie pentru metal la Surplex şi alte utilaje care completează orice necesar industrial specific. Nu sunt ignoraţi însă nici micii producători sau meşterii individuali, existând disponibilă o gamă diversificată de echipamente, utilaje şi instrumente care pot să ajute în acest sens.


            O altă ramură importantă pentru care pot fi identificate soluţii optime este reprezentată de prelucrarea lemnului. Pentru îndeplinirea cu succes a oricăror misiuni, produsele disponibile spre licitare la Surplex includ: fierăstraie pentru lemn, maşini de aplicat cant, prese pentru furnir, centre de comandă CNC pentru prelucrarea diverselor piese din lemn, maşini de rindeluit, centre pentru prelucrarea suprafeţelor şi multe alte echipamente utile.

            Popularitatea platformelor online de licitaţii pentru utilaje a crescut simţitor într-o perioadă relativ recentă. Acest fapt a fost fructificat de Surplex - lider la nivel european şi unul dintre cei mai importanţi jucători la nivel global, pe piaţa utilajelor second hand vândute prin licitaţie. Pentru a oferi accesibilitate completă, platforma de licitaţii este disponibilă şi prin aplicaţia pentru dispozitive mobile, oferită pentru sistemele de operare iOS sau Android. (P)

Ultimele Stiri
abonare newsletter