Economie

Peste 500.000 de pensionari nu vor mai plăti contribuţii la asigurările de sănătate

Guvernul a adoptat în şedinţa de joi o ordonanţă de urgenţă pentru modificarea Legii nr.95/2006 privind reforma în domeniul sănătăţii, potrivit căreia peste 500.000 de pensionari nu vor mai plăti contribuţii la asigurările de sănătate.

"Este vorba de punerea în concordanţă a noului Cod fiscal cu Legea Sănătăţii. Ca urmare a creşterii punctului de pensie la 872 de lei se punea problema scutirii, preluării impozitării pentru serviciile de sănătate sub cifra nou-indicată, de 872 de lei. Vechea prevedere considera că pensiile care sunt sub punctul de pensie de 740 de lei sunt scutite la contribuţiile de sănătate", a anunţat purtătorul de cuvânt al Executivului, Dan Suciu.

Potrivit acestuia, de prevederile ordonanţei vor beneficia 508.000 de persoane care nu vor plăti contribuţia de sănătate.


Suciu a mai spus că o altă prevedere a ordonanţei prevede scurtarea termenului în care un asigurat îşi poatre schimba medicul de familie de la 6 luni, în anumite constrângeri evidente.

"Se creează condiţiile pentru evaluarea contractului-cadru de sănătate şi se clarifică faptul că cardul European de sănătate are o valabilitate de un an şi nu de 6 luni, cum era până acum", a adăugat Dan Suciu.


El a mai precizat o o hotărâre privind aprobarea contractului-cadru a fost amânată pentru săptămâna viitoare.

"Nu sunt semnificative modificările faţă de contractual-cadrul de anul trecut, dar trebuie puse mai bine în evidenţă modificările cu care noul contract-cadru va veni pentru 2016-2018", a mai spus purtătorul de cuvânt al Guvernului.

Ultimele Stiri
abonare newsletter