monitorulcj.ro Menu
Economie

Tu cu ce te încălzești iarna ? Află ultimele noutăți de la AMASS ! (P)

Românii cheltuie în medie, anual, aproximativ 2-3 salarii medii pe economie doar pentru încălzire. Își permit românii aceste cheltuieli? În mod evident, efortul financiar pentru a-și asigura confortul termic în lunile de iarnă este unul uriaș. Mai mult, unele persoane își încălzesc locuința cât să nu înghețe și cu toate acestea, factura la gaz sau electricitate este foarte mare.

AMASS, o companie dedicată soluțiilor de încălzire mai ieftine decât gazul, vine în ajutorul dumneavoastră cu soluții de încălzire electrice de ultimă generație, care vă pot aduce facturi mult mai mici. Astfel, dacă nu știți ce fel de sistem de încălzire să alegeți, această echipă de profesioniști vă oferă toate informațiile de care aveți nevoie pentru a lua cea mai bună decizie pentru confortul căminului dumneavoastră.

Cum alegeți un sistem de încălzire economic și eficient? Sistemele de încălzire pentru a avea un consum redus trebuie să întrunească 3 condiții esențiale: inerție termică (reținerea și cedarea treptată a căldurii - exemple cunoscute: radiatoare de fontă și sobe), automatizare cu funcții inteligente de reducere consum și valorificarea unei resurse inepuizabile. Astfel AMASS propune numai sisteme care întrunesc cele 3 condiții, care deși sunt electrice obțin consumuri medie lună iarnă (octombrie-martie) de 600 ron pentru o casă de 150 mp utili (conform interviurilor realizate cu clienții pentru iarna trecută. http://amass.ro/ce-spun-clientii-despre-sistemele-de-incalzire-amass )


În afară de aceste 3 criterii privind consumul, cum puteți alege un sistem de încălzire care să corespundă necesităților, dar și bugetului dumneavoastră?

Specialiștii acestei companii au realizat un studiu pentru o casă de 140 mp și au făcut o comparație dintre mai multe sisteme de încălzire bazându-se pe informațiile primite de la furnizorii din piață a sistemelor http://amass.ro/cum-alegem-un-sistem-de-incalzire.html


Astfel se iau în calcul și alte criterii cum ar fi durata de viață și garanția sistemului, confortul termic, condiții de service, sănătatea și securitatea sistemelor de încălzire.

Printre sistemele de încălzire folosite în acest studiu se află: centrala termică pe gaz cu radiatoare, pompa de căldură cu agent termic în pardoseală, centrala electrică cu radiatoare, plasma electrică cu infraroșii, centrala termică cu peleți și radiatoare, centrala termică electrică cu panouri fotovoltaice și desigur, încălzirea electrică în pardoseală. Care au fost rezultatele?


În primul rând, sistemul de încălzire trebuie să folosească o cantitate mai mică de energie pentru a acoperi necesarul termic. Normativele arată că necesarul termic, adică puterea instalată într-o încăpere ăn care se folosește încălzirea electrică în pardoseală este mai mică cu aproximativ 20%-30% față de situațiile în care se folosesc radiatoare aspect ce influențează și costurile de branșament dar și consumul

De asemenea, utilizarea unei resurse inepuizabile este o decizie inspirată, ectricitatea este obținută prin foarte multe metode, tot mai accesibile pentru orice persoana, ceea ce face ca tarifele să scadă pe viitor. În mod contrar, resursele epuizabile precum lemnul, cărbunele, petrolul, gazul și altele, vor avea costuri tot mai ridicate.


Intrați pe site-ul www.amass.ro și descoperiți o lume cu confort și progres termic !