Economie

Cât valorează pentru Guvern proprietăţile aflate pe coridorul autostrăzilor Câmpia Turzii-Târgu Mureş şi Cluj-Oradea?

Au fost declanșate procedurile de expropriere pentru proprietățile aflate pe coridorul proiectului Autostrăzii Brașov-Târgu Mureș-Cluj-Oradea.

Guvernul a aprobat, în ședința de miercuri, declanșarea procedurilor de expropriere a imobilelor proprietate privată aflate pe o secțiune a traseului Autostrăzii Brașov-Tg.Mureș-Cluj-Oradea, respectiv secțiunea 2A Ogra-Câmpia Turzii, precum și fondurile necesare pentru plata despăgubirilor.

Secțiunea 2A Ogra-Câmpia Turzii cuprinde localitățile Bogata, Chețani, Cucerdea, Cuci, Iernut, Luduș și Ogra, de pe teritoriul județului Mureș, și localitatea Luna din județul Cluj.


Printr-o Hotărâre adoptată miercuri, Executivul a alocat suma de 5,015 milioane de lei destinată despăgubirii proprietarilor celor 1724 de imobile, cu o suprafață totală de 2.725.506 mp, ce urmează să fie expropriate.

“Suma de 5,015 milioane de lei necesară despăgubirii imobilelor a rezultat ca urmare a raportului de expertiză întocmit de către un expert autorizat al Asociației Naționale a Evaluatorilor Autorizați din România (ANEVAR)”, spun reprezentanţii Guvernului.


Printr-o altă hotărâre, Guvernul a aprobat declanșarea procedurilor de expropriere pentru 366 de imobile proprietate privată de pe Secțiunea 3A, subsecțiunea 3A1 și 3A2, pe teritoriul localităților Gilău și Gârbău, din județul Cluj, de pe coridorul proiectului Autostrăzii Brașov-Târgu Mureș-Cluj-Oradea.

“Astfel, se completează și se modifică HG 416/2014, în sensul adăugării celor 366 de imobile   ce urmează să fie expropriate pe această secțiune. De asemenea, pentru despăgubirea proprietarilor acestor imobile, se suplimentează cu 74.000 de lei suma de 658.000 de lei alocată inițial, prin hotărârea adoptată în 2014”, au mai spus reprezentanţii Executivului.

Ultimele Stiri
abonare newsletter