Economie

Se introduce taxa pe benzină pentru a acoperi cheltuielile necesare crizei refugiaţilor?

Valdis Dombrovskis, vicepreşedinte al Comisiei Europene, şi-a exprimat sprijinul pentru ideea ministrului german de Finanţe Wolfgang Schäuble de a impune la nivelul întregii Europe o taxă pe carburant, banii urmând să fie folosiţi pentru a acoperi cheltuielile financiare ale primirii refugiaţilor, scrie AFP.

sursa foto hunedoaralibera.ro sursa foto hunedoaralibera.ro

"O taxă pe carburanţi, la nivel naţional sau european, ar putea reprezenta o posibilă sursă de finanţare, mai ales dacă ţinem cont de faptul că preţul petrolului este la un minim istoric", a declarat comisarul leton pentru cotidianul german Der Spiegel.

"Sunt de acord cu dl. Schaeuble, avem nevoie de idei inovatoare în Europa pentru a face faţă crizei refugiaţilor", a adăugat Dombrovskis.


Ministrul finanţelor german, Wolfgang Schäuble, a propus în urmă cu o săptămână o taxă europeană pe fiecare litru de benzină, pentru ca UE să poată face faţă financiar, în problema afluxului de refugiaţi.

"Am spus că, atunci când fondurile provenind din bugetele naţionale şi din bugetul UE nu ajung, atunci haideţi să cădem de acord, de exemplu, asupra perceperii unei taxe de oarecare mărime, asupra fiecărui litru de benzină", a explicat el într-un interviu dat sâmbăta trecută publicaţiei Süddeutsche Zeitung . Propunerea sa se referă la toate cele 28 de state membre ale Uniunii Europene, prin urmare ar viza şi România.

Ultimele Stiri
abonare newsletter