Economie

Hotelul Victoria din Cluj, scos la vânzare. Câţi bani vrea să obţină RA-APPS

Regia Patrimoniului de Stat vinde trei hoteluri din Bucureşti, Cluj-Napoca şi Suceava. Pentru toate trei imobilele vrea să obţină 26 milioane de euro.

Hotelul Victoria din Cluj, scos la vânzare. Câţi bani vrea să obţină RA-APPS Hotelul Victoria din Cluj, scos la vânzare. Câţi bani vrea să obţină RA-APPS

Regia Autonomă – Administraţia Patrimoniului Protocolului de Stat (RA-APPS) vrea să vândă mai multe imobile şi terenuri pe care le deţine. Este vorba despre 33 de hoteluri, vile, apartamente, restaurant şi terenuri. Pe site-ul instituţiei a fost publicată acum câteva zile lista completă a imobilelor şi terenurilor pe care RA-APPS le scoate la vânzare, majoritatea fiind în Bucureşti.

De departe, cele mai valoroase imobile de care vrea să scape regia de stat sunt trei hoteluri din Bucureşti, Cluj-Napoca şi Suceava. Pentru toate trei, RA-APPS vrea să obţină 26 milioane de euro.


Printre cele 33 de imobile, se află şi hotelul Victoria din Cluj-Napoca, care poate fi cumpărat cu 7 milioane de euro. Este clasificat la trei stele a fost construit în 1986 şi renovat integral în perioada 2003-2005. Are suprafaţa de 6.400 mp, capacitatea de cazare este de 132 locuri distribuite în 8 apartamente, 50 de camere duble şi 16 camere single. Hotelul Victoria poate organiza conferinţe sau întâlniri de afaceri, în cele două săli cu 120 locuri, respectiv de 60 locuri.

În Bucureşti, RA-APPS vinde Hotelul Triumf. Potrivit digi24.ro, regia încearcă să îl vândă de 10 ani încoace şi este unul dintre cele mai valoroase bunuri din patrimoniul statului. A fost construit în 1935 după planurile aceluiaşi arhitect care a făcut şi Arcul de Triumf. Este cotat la două stele şi are foarte puţini clienţi. Potrivit ofertei RA-APPS, hotelul poate fi cumpărat pentru 17 milioane euro.


La Suceava, RA-APPS vrea să vândă Hotelul Gloria, un imobil nerenovat de zeci de ani.

Acum este folosit doar ocazional pentru organizarea unor evenimente. Nu se bucură de prea mulţi clienţi pentru că nici nu oferă condiţii, dar Regia Patrimoniului de Stat vrea să obţină pe el 2,5 milioane de euro.


Anul trecut, RA-APPS a obţinut puţin peste 16 milioane de euro pentru 54 de imobile.

Pe lângă cele trei hoteluri, RA-APPS mai vinde şi apartamente în Bucureşti, terenuri, o vilă în Predeal, una în Eforie Nord şi un restaurant în Neptun-Olimp.

Etichete: vanzare
Ultimele Stiri
abonare newsletter