Economie

2 milioane de pasageri de pe Aeroportul Cluj în 2017. Ce trebuie să facă Consiliul Judeţean

Directorul Aeroportului Internaţional "Avram Iancu" din Cluj-Napoca, David Ciceo, a declarat, joi, cu ocazia lansării de noi rute de către compania Wizz Air că traficul de pasageri a depăşit toate prognozele şi se aşteaptă ca în 2017 traficul de pasageri să ajungă la 2 milioane. Pentru aceasta, Ciceo consideră că dezvoltarea infrastructurii aeroportului trebuie să fie o prioritate pentru Consiliul Judeţean.

"Traficul de pasageri pe care îl vom avea în acest an a depăşit prognozele noastre. Suntem mândri sp anunţăm că datorită creşterilor pe toate destinaţiile, anul acesta vom realiza aproximativ 1.400.000 de pasageri, cifra finală urmând să fie 1.480.000 de pasageri. În 2017, vom avea 2 milioane de pasageri. Este o prognoză prudentă dar este foarte posibil ca în 2017 să avem 2 milioane de pasageri. În anul 2020, aeroportul clujean ar putea ajunge la peste 2,2 milioane de pasageri. De aceea, pentru noi, extinderea pistei la 3.500 de metri este foarte importantă. Trebuie să continutăm cu dezvoltarea infrastructurii pentru a atinge aceste prognoze. Este foarte urgent să extindem platformele de parcare. Vom fi puşi în situaţia să refuzăm anumite zborui charter că nu mai avem locuri de parcare. Pentru a atinge aceste ţinte este nevoie în primul rând de dezvoltarea parcărilor, reconfigurări ale zonelor de îmbarcare, vom mări numărul de fluxuri de securitate. Tocmai din acest motiv considerăm că dezvoltarea transportului intermodal este o prioritate în viitor ", a spus Ciceo.

El a mai declarat că pasagerii de Londra au depăşit pasagerii de Bucureşti.


“Spre Londra, vor creşte frecvenţele de zbor. Vor fi 20 de zboruri de la 14. Este o reuşită deosebită pentru Cluj. Pasagerii de Londra au depăşit pasagerii de Bucureşti”, a mai spus Ciceo.

Top ţări de destinaţie  - ianuarie – septembrie 2015 de pe Aeroportul Cluj


Italia – 210.787 pasageri

Germania – 183.904 pasageri


Spania  - 177.587 pasageri

Topul mai este completat, în această ordine, de Marea Britanie, România, Franţa, Elveţia, Belgia şi Olanda.


Lună record trafic pasageri 2015: iulie  - 162.638 pasageri

Zi record trafic pasageri 2015: 29 iulie  - 6.424 pasageri

Ultimele Stiri
abonare newsletter