Economie

BNR a autorizat preluarea Volksbank de către Banca Transilvania

Banca Naţională a României (BNR) a autorizat preluarea Volksbank de către Banca Transilvania (TLV), data efectivă fiind ultima zi a lunii decembrie, a anunţat, luni, Banca Transilvania.

"Banca Naţională a României a autorizat fuziunea prin absorbţie a Volksbank România (societate absorbită) de către Banca Transilvania (societate absorbantă), conform proiectului de fuziune, la data de 31 decembrie 2015, data efectivă a fuziunii", se arată într-un comunicat transmis de instituţia de credit Bursei de Valori Bucureşti.

La data efectivă a fuziunii va înceta de drept valabilitatea autorizaţiei de funcţionare a Volksbank România.


Proiectul de fuziune va fi publicat pe site-ul Băncii Transilvania începând cu data de 2 septembrie.

Banca Transilvania este a treia instituţie de credit din sistemul bancar românesc în funcţie de active, după BCR şi BRD, având o cotă de piaţă de 9,8%. BT are peste 6.000 de angajaţi şi o reţea formată din 550 de sedii.


Banca Transilvania a semnat în decembrie anul trecut un angajament ferm pentru achiziţionarea a 100% din acţiunileVolksbank România, iar în aprilie a anunţat finalizarea tranzacţiei. Detaliile financiare ale tranzacţiei nu au fost făcute publice, cele două instituţii de credit urmând să acţioneze ca entităţi separate până la finalizarea procesului de preluare.

Instituţia de credit a obţinut în primul semestru un profit brut de 226,31 milioane lei, în creştere cu 8% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, iar activele au urcat cu 8,4% de la finele anului trecut, la 38,6 miliarde lei, în condiţiile creşterii soldului de credite cu 13,4%. Profitul net al băncii s-a situat la 190,2 milioane lei, fiind mai mare cu 5,1%.

Ultimele Stiri
abonare newsletter