monitorulcj.ro Menu
Economie

(P) GENPACT angajează 200 de oameni în Cluj-Napoca

Daniel Bratu

În urmă cu zece ani, Genpact deschidea primul său centru din România, la Bucureşti.

Continuând să se dezvolte, în 2007 a deschis centrul din Cluj-Napoca.  La momentul respectiv, industria de outsourcing se afla în prima etapă a dezvoltării pe plan global, iar în România aceasta a crescut odată cu toate companiile care au investit și au ales să deschidă birouri aici.

Daniel Bratu, Vice President Operations Support, Genpact Europe, spune că „România a fost aleasă pentru o forță de muncă generoasă, reprezentată de buni cunoscători și vorbitori ai unui număr impresionant de limbi străine, cu bune competențe de utilizare a sistemelor informatice, absolvenți de studii superioare, adaptabili, capabili de a lucra într-un mediu multicultural și cu apetență sporită pentru învățare și dezvoltare”.


În 10 ani, Genpact a ajuns la 2.500 de angajaţi în România, care vorbesc 20 de limbi străine.  În Cluj-Napoca, Genpact are 600 angajați, iar până la finalul anului 2015 planurile de extindere vor continua, angajând încă 200 vorbitori de limbi europene. Astfel, Genpact este cel mai mare angajator și incubator de talente pe piața de servicii din România.

Toată această extindere vine la pachet şi cu multe provocări. Atunci când angajezi sute de oameni pe an, trebuie să găseşti soluţii inovatoare de recrutare, atât în beneficiul tău, cât şi al candidatului.


Astfel, Genpact a lansat www.youyourself.ro, o platformă de recrutare care permite accesul rapid al candidaților la oportunitățile profesionale disponibile în cadrul companiei, provocându-i să descopere latura interactivă a procesului de recrutare. Îi invităm pe toți cei interesați de începerea unei cariere în Genpact să acceseze platforma și să își creeze cont.

„Căutam oameni performanți și talentați. Ne ghidăm după principiul conform căruia personalitatea nu încape într-o singură pagină, iar identificarea talentelor presupune mult mai mult decât parcurgerea unui CV”, spune Crina Ilie, Vice President of Human Resources, Genpact Europe.