monitorulcj.ro Menu
Economie

Şeful uneia dintre cele mai mari firme de recrutare: „Căutăm 1.500- 2.000 de oameni pe care să îi relocăm în Transilvania”. De la ce nivel pornesc salariile

Companiile din industria auto din Transilvania au nevoie urgentă de muncitori pe care să îi angajeze în fabrici şi îi caută în regiunile cu şomaj ridicat, pentru că nu mai au suficient de multă forţă de muncă disponibilă în zona în care au investit.

Salariile pornesc de la 1.000 de lei net pe lună, spune şeful  de la  cea mai mare firmă de recrutare şi închiriere de forţă de muncă temporară din România, informează zf.ro.

„Recrutăm din toată ţara oameni pe care să îi relocăm în oraşele din Transilvania. Avem nevoie de 1.500- 2.000 de muncitori. Cererile sunt, în general, pentru contracte până la finalul acestui an, iar costurile companiilor sunt semnificativ mai mari: pe lângă salariile şi pachetele de beneficii pe care le oferă angajaţilor, beneficii care includ tichete de masă, asigurări medicale, cafele în pauze şi, în unele cazuri, chiar masa de prânz, angajatorii plătesc şi cazarea şi transportul noilor an­gajaţi“, a spus Florin Godean, country managerul companiei.


El a mai explicat că atât în oraşele, cât şi în satele din Transilvania s-au dezvoltat poli industriali puternici care au absorbit toată forţa de muncă disponibilă din zonă, iar în momentul de faţă nu mai găsesc candidaţi.

Ce firme din industria orizontală auto sunt în Cluj?

Printre investitorii actuali de top din Cluj se numără Emerson (motoare electrice, o investiție de circa 180 de milioane de euro și peste 2.000 de locuri de muncă), DeLonghi (electrocasnice, circa 32,5 milioane de euro investiți, peste 700 de locuri de muncă), Bosch (componente auto, 77,4 milioane de euro, peste 350 de locuri de muncă) sau Karl Heinz Dietrich (logistică, 18 milioane de euro, peste 80 de locuri de muncă).