monitorulcj.ro Menu
Economie

(P) Claudia Sandu, director CertAsig Cluj: „CertAsig își consolidează poziția pe piața asigurărilor pentru companii”

Piața asigurărilor din România este printre cele mai concurențiale categorii de business, fiind și una în care nivelul de concentrare a afacerilor este extrem de ridicat. Primele 10 companii de asigurări dețin peste 85% din totalul primelor subscrise. Cea mai mare parte a activităților de asigurare din România se adresează persoanelor fizice, cu produse de asigurări standardizate și relativ simple.

Cum arată însă situația în cazul asigurărilor destinate companiilor?

CertAsig, expert în asigurările pentru companii


Pentru firme, fie ele marile multinaționale sau companii antreprenoriale, IMM-uri sau startup-uri, asigurările nu sunt doar o obligație legală, ci și un factor important pentru protejarea și dezvoltarea afacerilor.

«În cazul companiilor, produsele de asigurări standardizate nu reprezintă o soluție eficientă. Clienții corporate au nevoie de produse de asigurare construite și personalizate special pentru fiecare dintre ei. Fiind specializați în asigurări corporate, CertAsig are soluții de asigurări pentru clienți din diverse ramuri de activitate-în industrie, în agricultură și în servicii», spune Claudia Sandu, directorul filialei din Cluj al companiei de asigurare și reasigurare CertAsig.


CertAsig este una din cele mai dinamice și prestigioase companii de asigurări, activând exclusiv în segmentul asigurărilor corporate. Compania, cu sediul în România și operațiuni atât în țară, cât și în Bulgaria și Turcia, și-a dublat volumul de afaceri în ultimii 4 ani, printr-o abordare pragmatică a riscului, cu produse de asigurări de nivel internațional, adaptate la realitățile locale din business.

«Suntem un asigurator de nișă, lucrăm doar pentru clienți persoane juridice. Fiind o companie mai mică față de marii asigurători care se adresează persoanelor fizice, avem avantajul flexibilității și al vitezei de reacție la cererile clienților, atât în subscriere, cât și în soluționarea daunelor »,adaugă Claudia Sandu.


CertAsig este deținută majoritar de Royalton Capital Investors II, un fond european de investiții specializat pe achiziționarea și dezvoltarea de companii de servicii din cadrul statelor Uniunii Europene din Europa Centrală și de Est.Principalii investitori ai Royalton Capital Investors II sunt Alpha Associates, Banca Europeană de Reconstrucție și Dezvoltare (EBRD) și Fondul European de Investiții (EIF).

Pachete de asigurări adaptate pentru riscurile specifice în diverse domenii de activitate


Portofoliul CertAsig include asigurări de răspundere civilă generală și profesională, asigurări de garanții contractuale, asigurări de clădiri și bunuri, asigurări specifice domeniilor de inginerie și construcții , asigurări pentru evenimente - portofoliu pe care compania îl îmbogățește constant cu produse de asigurare noi, pentru a oferi o acoperire completă.

Clienții CertAsig activează în domenii diverse, astfel încât asigurătorul are o experiență bogată cu cei din producția industrială, construcții, aviație, cargo și transport de bunuri, logistică, IT etc.


«În prezent, suntem printre cei mai importanți asigurători în ceea ce privește garanțiile contractuale, suntem primii în asigurările de evenimente, iar produsele noastre de asigurări de bunuri comerciale și cele destinate domeniilor inginerești (CAR) sunt printre cele mai apreciate din piață». De altfel, anul trecut CertAsig a înregistrat creșteri de peste 60% pe aceste clase de asigurări.

Asigurarea de evenimente, unul dintre produsele „vedetă” ale CertAsig

Numărându-se printre promotorii acestui tip de produs pe piața românească, CertAsig este compania care a semnat și cea mai mare asigurare încheiată vreodată în România pentru un eveniment, suma asigurată fiind de 5 milioane de euro.

Prin intermediul companiilor-partenere de brokeraj în asigurări, CertAsig a asigurat unele dintre cele mai renumite evenimente publice din România : spectacolul de deschidere a finalei Europa League la București, spectacolele Cirque du Soleil, evenimente de inaugurare pentru proiecte comerciale de mall-uri, din care unele au intrat chiar în Cartea Recordurilor, sau concerte și spectacole publice de anvergură.

CertAsigacoperă “Toate Riscurile” în construcții & montaj

CertAsig este una dintre puținele companii de asigurări din România care pune la dispoziția firmelor de construcții o asigurare de tip „Toate riscurile” (CAR), oferindu-le astfel o protecție completă.

Fiecare client beneficiază de toate avantajele condițiilor standard de asigurare, însă are și posibilitatea de a personaliza asigurarea în funcție de nevoile specifice acestuia. Riscurile sunt evaluate în funcție de tipul proiectului, locație, materialele de construcții utilizate, și cel mai important experiența constructorului prestator.

Asigurările de construcții-montaj CAR/EAR de la CertAsig pot acoperi lucrări de construcții civile, industriale, comerciale, administrativ, etc., precum și lucrări de montaj ale diferitelor echipamente și instalații.

Obiective pentru viitor

«Zona Clujului este printre cele mai dinamice din țară, iar CertAsig este aici pentru a-i susține pe antreprenorii, pe managerii și pe toți profesioniștii în a-și crește afacerile. Prin intermediul partenerilor noștri, companiile de brokeraj în asigurări, îi invităm să se convingă de abordarea noastră inovatoare și eficientă în managementul riscurilor» (Claudia Sandu, directorCertAsig Cluj)

www.certasig.ro