monitorulcj.ro Menu
Economie

(P) Uleiul de dovleac Luna Solai a primit două stele Michelin

Uleiul de dovleac Luna Solai, obţinut prin presare la rece care a fost evaluat de iTQi (Institutul de Calitateşi Gust de la Bruxelles), a fost recunoscut Superior Taste Award şi recompensat cu două stele de aur.

Premiul Superior Taste Award este o recunoaştere internaţională unică şi se bazează pe testarea în orb (fără a se cunoaşte identitatea produsului - denumire, producător, etichetă etc), efectuată de către bucătari şi somelieri, experţi în gust calitate, cu stele Michelin şi leaderi de opinie din 15 state.

Similar cu celebrul ghid Michelin în gastronoie, ITQI nu organizează un concurs, ci o evaluare/recunoştere de produse pe baza meritelor proprii. Numai produselor care au primit o notă mai mare de 70% se va acorda distincţia "Superior Taste Award" cu una, două sau trei stele de aur.


“Dacă în urmă cu exact un an, primeam prima recunoaştere a calităţii superioare pentru uleiul de floarea soarelui şi o data cu aceasta, o stea Michelin, în iunie 2015 gustul şi savoarea excelente au determinat exigentul juriu să acorde sortimentului de dovleac 2 stele Michelin! Gama uleiurilor presate la rece Luna Solai s-a diversificat an de an, având în prezent 7 sortimente diferite de uleiuri: de floarea soarelui, de dovleac, in, nucă, rapiţă, cânepă, uleiuri condimentate”, a declarat Felicia Tulai, Brand Manager Luna Solai.