Economie

Consilierul judeţean, Mihai Seplecan, despre fondurile europene pierdute la Cluj: „Încă 5,8 milioane de euro aruncate la canal”

Consilierul judeţean Mihai Seplecan îl acuză pe premierul Victor Ponta că nu a fost în stare să atragă fonduri europene pentru comunităţile locale.

Mihai Seplecan susţine că fondurile europene au fost pierdute din cauza unor funcţionari din ministerele lui Victor Ponta.

„Indolenţa unor funcționari din ministerele lui Ponta a făcut praf investițiile pe fonduri europene în canalizarea menajeră din satele Bonțida și Răscruci, aparținând de comuna Bonțida. Pe scurt, prin Ordinul ministrului mediului și schimbărilor climatice nr. 688/07.05.2014, a fost aprobată investiția pentru lucrările «Înființare rețea de canalizare menajeră în satul Bonțida (parțial), comuna Bonțida, județul Cluj» și «Înființare rețea de canalizare menajeră în localitatea Răscruci, comuna Bonțida, județul Cluj». Licitația a fost făcută de către Ministerul Mediului în luna august 2014 (două luni mai târziu)”, a declarat Mihai Seplecan.


Verificarea dosarelor, susţine consilierul judeţean, a durat până în luna februarie 2015, când persoana responsabilă cu lucrarea a pus viza de conformitate.

„Că tot era an electoral și Victor Viorel Ponta intrase în febra alegerilor pe care urma să le piardă. Raportul procedurii de licitație s-a dat numai după turul II al alegerilor din noiembrie 2014. Documentația contractului a fost verificată pentru aprobare la «Compartimentul de control Financiar», din cadrul Ministerului Finanțelor. Verificate, răsverificate și iar purecate, în așa hal că, numai în luna februarie 2015, persoana responsabilă cu lucrarea a pus viza de conformitate”, a precizat Seplecan.


Consilierul judeţean, Mihai Seplecan, mai spune că în acest fel s-au pierdut 5,8 milioane de euro.

„Așa de cu talent și de eficient s-a mișcat lanțul birocratic încât, cei de la firma care au câștigat licitația în august 2014 le-au zis beneficiarilor: «mulțam fain de bani, dar nu mai pot realiza lucrarea la timp». Așa că s-au mai pierdut cam 5,8 milioane de euro (cu TVA inclus). Care, bănuiesc, sunt trecuți la atragere victorioasă de fonduri prin scriptele cu care se laudă degeaba Victor Ponta”, a conchis Seplecan.

Ultimele Stiri
abonare newsletter