Economie

2015 - an de performanță economică pentru Salina Turda

Salina Turda, cel mai mare obiectiv turistic din zonă, este în creștere de la un an la altul în ceea ce privește numărul de vizitatori, a anunțat conducerea societății care administrează salina, într-un comunicat de presă, după analiza primelor trei luni de activitate din acest an financiar.

Creșterea numărului de turiști se reflectă în statistică și în cifrele financiare ale societății ce administrează mina de sare de la Turda. „Evoluția pozitivă în primele trei luni ale anului 2015 arată că la data de 31 martie 2015 veniturile totale înregistrate de societate sunt mai mari cu 221.432 lei decât cele înregistrate în aceeași perioadă a anului 2014. De asemenea, numărul de vizitatori la 31 martie 2015 este 45.628 față de 41.624 înregistrați la 31 martie 2014, în creștere cu 4.004 turiști. Mulțumim tututor colaboratorilor și partenerilor care ne sprijină în activitatea de promovare și dezvoltare a obiectivului turistic Salina Turda și fac ca acesta să fie, într-adevăr, «Cel mai frumos loc subteran din lume»“, a precizat directorul Simona Maria Baciu.

Evenimente culturale, sportive și recreative

Creșterea numărului de vizitatori vine pe fondul unei activități intense de promovare a turismului balnear și de agrement. „O pondere importantă o constituie și diversificarea activității de turism prin evenimente de natură culturală, sportivă și recreativă desfășurate în această perioadă (concert de operă susținut de soprana Daniela Vlădescu și solistul Viorel Rus, deja binecunoscută piesă de teatru «Iona», concert de jazz a trupei instrumentale «Caffe do Brasil», încercări de doborâre record la înălțime de «dragonul din Transilvania Flaviu Cernescu» și de viteză și anduranță pe scările din mina Rudolf a lui Bogdan Chiorean, Cupa Salina la tenis de masă ediția 3, concurs de tir de tras cu arcul și recreative ca «Micul biciclist și siguranța lui», demonstrația de Karate a Karate Club Turda)“, afirmă Florin Vulturar, șef serviciu turism.


Curățenie și reabilitare

Scopul principal al conducerii societății este de a dezvolta și de a asigura un turism sănătos și de calitate, afirmă reprezentanții Salinei Turda. „Conducerea departamentului de turism mulțumește ghizilor și organizatorilor de turism pentru participarea la curățenia de primăvară din perimetrul obiectivului turistic. De asemenea, conducerea departamentului administrativ și tehnic mulțumește întregului personal, a cărui implicare contribuie la îmbunătățirea calității activității turistice din cadrul societății. Pe de altă parte, suntem uimiți că activitățile de curățenie desfășurate de societate constituie subiectul unor știri locale cu caracter negativ și regretăm poziția anumitor organe de presă locale care prin activitatea jurnalistică nu fac decât să aducă prejudicii de imagine societății“, a mai menționat Florin Vulturar.

În perioada imediat următoare, se vor realiza și lucrări de reabilitare generală a echipamentelor și instalațiilor de agrement din subteran. „Pe această cale, ne cerem scuze turiștilor pentru eventualele întreruperi ale activității roții panoramice“, anunță Sergiu Năstase, șeful serviciului tehnic.


Salina Turda, pe cartea de vizită a României

În luna martie, Salina Turda a fost prezentă la Târgurile de Turism de la Budapesta și Berlin, unde a stabilit parteneriate cu mai multe agenții de turism din Europa și din țară și a fost cea mai cunoscută și vizitată de la  standul României. Participarea la aceste târguri internaționale s-a realizat în colaborare cu Autoritatea Națională pentru Turism. „Mulțumim conducerii acestei instituții naționale pentru cuprinderea Salinei în strategia națională de dezvoltare turistică“, adaugă Vulturar.

Etichete: turda salina turda
Ultimele Stiri
abonare newsletter