Economie

Supermarketurile înghit scăderea TVA prin majorarea prețurilor la alimente

Vicepreşedintele PNL, Mircea Dolha, îi acuză pe proprietarii de magazine că, în această perioadă, cresc treptat preţurile alimentelor, pentru a putea să păstreze diferenţa după scăderea TVA la 9%.

Măsura va intra în vigoare la 1 iunie, însă deputatul, care susţine că ar fi monitorizat preţurile, spune că unele alimente au fost scumpite chiar şi cu 25%. În aceeași măsură, consumatorii se plâng de scumpiri în lanţ la carne, lactate, legume şi fructe, după ce s-a anunţat reducerea TVA la alimente, potrivit realitatea.net.
"Din data de 7 aprilie am început să monitorizez preţurile la alimentele de bază şi (...) scumpirile se ţin lanţ. Este inadmisibil să crească preţul la roşii când ne apropiem cu paşi repezi de vară. La fel, aceleaşi mere aduse din Polonia la începutul lunii, la finele acesteia costă cu 25% mai mult. Există suspiciuni bine întemeiate conform cărora aceste majorări de preţ nu sunt cauzate de producători, ci reprezintă scumpiri artificiale ”operate” de marile magazine”, a declarat vicepreşedintele PNL.

În schimb, preşedintele Rompam, Aurel Popescu, susţine că produsele de panificaţie nu s-au scumpit.


"Da, avem cateva semnale de acest fel ca premergător reducerii TVA de la 1 iunie, unele magazine încearcă să mărească prețurile. Deocamdată n-am constatat", a declarat Aurel Popescu.

Ultimele Stiri
abonare newsletter