Economie

Ambasada SUA a acordat unei firme din Apahida premiul „Antreprenorul lunii martie”

Ambasada SUA a anunțat „Antreprenorul lunii” martie. Premiul a fost câștigat de o firmă care are sediul în Apahida.

„Lunca Someşului Mic” este o cooperativă situată în localitatea Apahida, la 5 km est de Cluj.

Programul Ambasadei intitulat „Antreprenorul lunii” este o modalitate de a aduce în prim plan extraordinara creativitate şi potenţialul existente aici, în România, de a promova persoanele şi companiile care şi-au asumat riscul de a se baza pe propriile forţe şi de a-şi crea propriul drum.


Aceşti antreprenori locali dezvoltă produse şi servicii într-o multitudine de sectoare în diverse regiuni ale României.

Premiul acordat în luna martie reprezintă o recunoaştere a eforturilor extraordinare pe care cooperativa „Lunca Someşului Mic” le-a depus pentru a îmbunătăţi viaţa comunităţii, aducându-i laolaltă pe toţi membrii săi. Această cooperativă a demonstrat că întregul reprezintă mai mult decât suma părţilor sale componente. Adunând producţia realizată de fiecare, membrii coperativei au reuşit să atingă limita minimă de achiziţie impusă de marile lanţuri de supermarketuri din România. Dacă ar fi acţionat ca producători individuali, aceşti fermieri nu ar fi reuşit să obţină acces pe o piaţă atât de largă şi stabilă.


SUA au o tradiţie îndelungată a cooperativelor şi asociaţiilor care colaborează pentru binele echipei, reuşind în acelaşi timp să aducă beneficii fiecărui membru în parte.

Fermierii individuali din cadrul acestei cooperative din zona Clujului îşi pot concentra acum atenţia asupra extinderii producţiei în loc să se preocupe de logistică, marketing şi vânzarea produselor în pieţe.


Ceremonia de premiere pentru luna martie a fost găzduită de Fundaţia Civitas pentru Societatea Civilă, un ONG care, din 1992, promovează dezvoltarea rurală şi regională, consolidând societatea civilă din întreaga Românie. 

Ultimele Stiri
abonare newsletter