Economie

Doi bărbaţi au dat un „tun” de peste 730.000 de lei bugetului statului

Poliţiştii clujeni cercetează administratorii unei firme pentru evaziune fiscală, prin care ar fi prejudiciat statul cu peste 730.000 de lei.

La data de 4 februarie, în urma cercetărilor efectuate de poliţiştii din cadrul Serviciul de Investigare a Criminalităţii Economice, s-a dispus continuarea urmăririi penale faţă de doi bărbaţi, de 41 şi 43 de ani, din judeţul Cluj, pentru comiterea infracţiunii de evaziune fiscală.

„Bărbaţii, în calitate de administratori ai unui agent economic din Cluj-Napoca, în decurs de aproximativ 2 ani, şi-ar fi însuşit peste 730.000 de lei. Aceştia nu ar fi înregistrat în evidenţa contabilă a societăţii comerciale şi nu ar fi declarat la organele fiscale competente operaţiunile comerciale derulate cu 8 agenţi economici. Prejudiciul total cauzat bugetului consolidat al statului prin sustragerea de la plata oligaţiilor fiscale a fost estimat la 732.000 de lei”, au declarat reprezentanţii Inspectoratului de Poliţie Judeţean Cluj.


Poliţiştii continuă cercetările, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Tribunalul Cluj.

Bărbatul de 41 de ani este cercetat în stare de libertate, iar cel de 43 de ani în stare de reţinere, fiind încarcerat în Penitenciarul Gherla, în vederea executării unei pedepse privative de libertate într-o altă cauză.

Ultimele Stiri
abonare newsletter