monitorulcj.ro Menu
Economie

(P) TOTO îți aduce produse naturale din carne de porc de Mangalița

Clujenii care țin la un stil alimentar sănătos trebuie să ia în calcul firma TOTO din Lăpușel, județul Maramureș care vinde și în magazinele din Cluj produse tradiționale din carne de porc de Mangalița. Animalele sunt crescute natural în propria fermă.

TOTO îți aduce produse naturale din carne de porc de Mangalița

Pe piața din Cluj-Napoca sunt prezente, în hipermarketurile Auchan și Cora, de trei ani cele mai bune produse tradiționale din carne, făcute de specialiștii de la TOTO. Cârnaţii de casă, cârnaţii Mangaliţa, cârnații picanți, muşchiuleţul afumat, cotletul haiducesc, jambonul afumat, toba, caltaboşii, costiţa, fleica, şunculiţa ardelenească, slănina afumată Mangalița, salamul crud uscat cu Mangalița, ceafa crud uscată, cotletul crud uscat, cârnații de vită, pateul de ficat sunt produsele care pot fi cumpărate din cele două hipermarketuri din Cluj-Napoca. Materia primă provine din porci de Mangalița crescuți atât în ferma proprie cât și de la furnizori. Aceste animale de carne sunt deosebite de porcii “obișnuiți” din carnea cărora sunt făcute majoritatea produselor din carne de pe piață. “Carnea din porcul de Mangalița are 70% acizi grași nesaturați care se găsesc în uleiul de măsline și grăsimea de somon, grăsimea de balenă, sâmburii de struguri. Are calități curative deosebite fiind recomandată ca aliment în hrana persoanelor cu boli cardiovasculare”, afirmă Ioan Tătăran, administratorul firmei TOTO.

Tot ce se găsește în magazine este făcut în stil tradițional, produsele nu conțin aditivi alimentari și au un gust special datorită cărnii provenite de la porcii de Mangalița. Produsele TOTO sunt atât de apreciate încât sunt solicitate și de marile restaurante din București și Cluj. “Suntem solicitați mai mult de restaurantele din București și sporadic de cele din Cluj. Le furnizăm coaste, cotlet, ceafă pentru friptură. În București mergem la fiecare sfârșit de săptămână la un târg cu produse tradiționale”, precizează Ioan Tătăran.


Produsele firmei sunt apreciate și în străinătate, nu doar în țară. În această perioadă, TOTO se află pentru a patra oară la târgul Săptămâna Verde din Berlin unde își expun produsele producători din toată lumea. La ediția din acest an, din România sunt prezenți 33 de producători, din care 11 sunt din Maramureș.

TOTO este o afacere de familie cu produse din carne, preparate în sistem tradițional. Cunoștințele și rețetele de creștere a animalelor și preparare a produselor au fost preluate de la bunici și străbunici. Ustensilele și modul de preparare a produselor sunt cele pe care le utilizau strămoșii. Prelucrarea cărnii de porc s-a transmis în familie din generație în generație.