Economie

Care este termenul limită pentru declararea şi efectuarea plăţilor fiscale către stat

Direcţia Generală Regională a Finanţelor Publice(DGRFP) Cluj-Napoca a anunţat care este termenul limită pentru declararea şi efectuarea plăţilor fiscale

DGRFP Cluj-Napoca reaminteşte contribuabililor că data de 22.12.2014 este termenul limită pentru declararea şi efectuarea plăţilor obligaţiilor fiscale aferente perioadei fiscale precedente.

Persoanele fizice care realizează venituri din activităţi independente, din cedarea folosinţei bunurilor, cu excepţia veniturilor din arendare,  venituri din activităţi agricole impuse în sistem real  precum şi din silvicultură sunt obligate să achite impozitele şi contribuţiile aferente trimestrului IV  tot până la data de 22.12.2014.


Excepţie fac persoanele juridice de drept public, instituţiile şi autorităţile publice care intră sub incidenţa prevederilor art.26 din O.U.G. nr.74/2014 respectiv cele care plătesc în decembrie 2014 venituri reprezentând salarii sau diferenţele de salarii stabilite în baza unei hotărâri judecătoreşti definitive, trebuie să declare şi să plătească  toate impozitele şi contribuţiile sociale aferente veniturilor de natură salarială, în luna decembrie 2014, până la data de 19 decembrie 2014, conformân-du-se normei speciale prevăzute de această ordonanţă de urgenţă.

DGRFP Cluj-Napoca le recomandă contribuabililor să utilizeze metoda de depunere on-line a declaraţiilor, în vederea desfăşurării în condiţii optime a operaţiunilor de depunere şi preluare a declaraţiilor. Totodată, Direcţia Generală le mai recomandă contribuabililor să efectueze plăţile prin decontare bancară.

abonare newsletter