Economie

Ioan Rus: 2018 poate fi anul în care România va avea două autostrăzi transcarpatice

Anul 2018 poate fi cel în care România va avea două autostrăzi transcarpatice, una care să lege sudul țării de nord și una estul de vest, a declarat, vineri seară, ministrul Transporturilor, Ioan Rus, la postul de televiziune B1 TV.

"Până în 2018, prioritate zero în acest Master Plan (Master Planul General de Transport al României — n. r.), dincolo de toate rețelele care să asigure interconectivitate între diverse localități, regiuni etc., se găsesc două lucruri esențiale: două transcarpatice sud-nord, prin Pitești și prin Brașov, și două transcarpatice una Bacău — Brașov și una de la Târgu Neamț, pe la Poiana Largului, care să coboare, de asemenea, în Transilvania. Pe finanțarea existentă azi, pe disponibilitățile pe care le avem, 2018 poate fi anul în care să avem două (autostrăzi transcarpatice — n. r.), deci cel puțin câte o transcarpatică sud-nord și est-vest", a spus Rus.

Ministrul Transporturilor a reiterat faptul că autostrăzile Pitești — Sibiu și Craiova — Pitești se regăsesc în Master Planul General de Transport.


"Îmi spune cineva că la Pitești adunau semnături să facem autostrada Pitești — Sibiu. Autostrada Pitești — Sibiu se regăsește în Master Planul General de Transport, ca și Craiova — Pitești. Ce să umblăm să adunăm semnături?!", a precizat Ioan Rus.

Șeful de la Transporturi a făcut referire și la căile ferate și a dat asigurări că nicio rută de cale ferată care deservește o zonă cu dezvoltare economică nu va fi desființată.


"România are cam 12.000 de kilometri de rute de cale ferată și peste 20.000 de kilometri de cale ferată. Sunt triaje, depouri unde-s multe linii. Nicio rută de cale ferată care deservește o zonă cu dezvoltare economică și cu activitate economică nu va fi desființată. Sunt două considerente luate în discuție: existența unor agenți economici ce impun existența unei căi ferate sau probleme sociale, care impun existența unei căi ferate. Și atunci, eu, care nu-s de aici, de pe Dâmbovița, asta spun. Aceste lucruri se vor întâmpla. Eu îi îndemn pe români, deopotrivă PSD-iști, liberali, PDL-iști să renunțe la atâta scandal și să se gândească și la lucruri pozitive. În realitate, avem și lucruri pozitive pe care să le facem împreună", a îndemnat ministrul Rus.

Ultimele Stiri
abonare newsletter