monitorulcj.ro Menu
Economie

(P) Studium Green finalizează cel de al doilea complex rezidenţial BREEAM din România

Studium Green are plăcerea de a anunţa finalizarea proiectului rezidenţial VISION, o investiţie de 3,5 milioane de euro demarată în luna octombrie 2013. Proiectul constă în 177 de apartamente cu 1,2 şi 3 camere, cu suprafeţe utile între 38 mp şi 74 mp, şi este vândut în proporţie de 98%. Peste 90% dintre apartamente au fost predate către beneficiari.

Istoric

Construcţia proiectului a început în anul 2008, iar în perioada 2008-2010 s-au vândut 49 spaţii locative. În anul 2010 compania care a iniţiat acest proiect intră în insolvenţă, lăsând pe drumuri 49 de familii. Acestea se organizează şi încearcă recuperarea daunelor în instanţă, insă fără succes.

Doi ani mai târziu, în Octombrie 2013 proiectul este preluat de Studium Green şi transformat într-un complex rezidenţial ‘’verde’’, de clasa energetic A, oferind în acelaşi timp prioritate şi susţinere familiilor afectate.


Strategii sustenabile şi beneficii

Principalele strategii sustenabile ale dezvoltatorului Studium Green implică eficienţă energetică, optimizarea consumului de resurse (materiale reciclate, locale şi naturale, consum redus de apă), colectarea selectivă a deşeurilor la sursă. Pereţii cu grosime de 40 cm, geamurile triplex, senzorii de prezenţă în garaj şi pe casa scării, corpurile de iluminat compact-fluorescente şi LED vor reduce consumul de energie. Clădirea este prevăzută cu loc de joacă pentru copii sau de fitness în aer liber şi un iaz ornamental.

Beneficiile pentru ocupant includ costurile reduse de mentenanţă şi operare pe durata de viaţă a clădirii, reducere de 50% la impozitul pe locuinţă, posibilitatea obţinerii unei ipoteci avantajoase, calitate superioară a mediului interior şi o locuită performantă cu impact redus asupra mediului.


Despre Studium Green

Studium Green este primul dezvoltator din România care construieşte, începând cu anul 2012, proiecte rezidenţiale multifamiliale de clasă energetică A şi în conformitate cu standardele internaţionale de certificare BREEAM (Building Research Establishment Environmental Assessment Methodology).

Până în prezent, Studium Green a construit aproape 400 de apartamente sustenabile – primul complex rezidenţial verde din România, Studium Green Campus, şi ansamblul Vision. În perioada următoare este planificata construcţia altor trei blocuri de apartamente proiectate BREEAM.


În iulie 2014, cu ocazia galei găzduite de Universitatea Tehnică de Construcţii Bucureşti, România Green Building Council a acordat companiei Studium Green premiul de” compania sustenabilă a anului”.

Etichete: studium green