Economie

Mazda Mx-5 – un roadster de senzaţie în întreaga lume

Noul Model de Maza MX-5 a ajuns la generaţia cu numărul 4. Aceasta a fost facută publică astăzi(nr. 04.09.2014). Despre această maşină se spune că este cea mai populară şi apreciată maşină sport din întreaga lume.

Cei care doresc să vadă maşina în toată splendoarea ei, o pot face în cadrul Salonului Auto de la Paris. Trebuie precizat faptul că  Mazda MX-5 a debutat simultan în 3 ţări de pe întreg globul: SUA, Japonia şi Spania. Această maşină are în spate o istorie de 25 ani. Încă din start trebuie să precizăm că data de 4 septembrie are o simbolistică aparte pentru Mazda. Aşadar, azi(04.09.2014) se sărbătoresc exact 25 ani de la lansarea primei generaţii Mazda MX-5.

Caracteristici Mazda MX-5

Platforma acestei maşini este mai uşoară cu aproximativ 100 de kg faţă de predecesoarele sale. Trebuie să precizăm faptul că maşina este mult mai uşoară, datorită faptului că structura automobilului este realizată în mare parte din aluminiu. De asemenea, specialiştii din domeniul auto, relatează faptul că noul model Mazda MX-5 este realizată pe aceeaşi platformă cu Alfa Romeo.


Dimensiunile maşinii sunt următoarele: 3915 mm lungime, 1730 mm laţime şi 1235 mm înalţime. Ţinuta de drum este una de apreciat, datorită faptului că a fost coborât centrul de greutate al maşinii.

Noul model Mazda MX-5 a fost cu totul redesenat şi creeat în aşa fel încât răcirea motorului să se poată face extrem de uşor. De asemenea, profilul de roadster este bine conturat şi datorită jantelor de 18 inch, din aliaj.


În ceea ce priveşte forma sportivă a maşinii, este asigurată si de stopurile din spate. Acestea au o oarecare formă ascuţită şi sunt pe baza de LED-uri. Totodată, maşina dispune şi de un sistem dublu de evacuare, sistem specific maşinilor sport.

Interiorul maşinii este unul cât se poate de simplist. Putem afirma că noul Mazda MX-5 are un interior mult mai bun din punct de vedere estetic şi calitativ, faţă de predecesoarele sale. Mazda MX-5 este o maşină micuţă, pe care nu se poate pune un motor extrem de mare. În acest sens inginerii de la Mazda au dotat maşina cu un motor de 1,5 litri pe benzină SkyActiv – G. Acest motor dezvoltă 100 CP şi 150 Nm.


Trebuie precizat faptul că maşina este una extrem de bună şi evident are şi un preţ pe măsura. Există însă şi persoane care doresc să conducă maşini sport, dar care nu îşi permit achizitionarea uneia. Pentru toţi cei care doresc acest lucru şi nu dispun de posibilităţi finainciare, le recomandăm să apeleze la serviciile unei firme de închirieri auto.

abonare newsletter