monitorulcj.ro Menu
Economie

(P) Mezeluri după rețete tradiționale, în primul magazin Petry deschis la Cluj

Carne naturală, fără înlocuitori, de la producători din România și mezeluri preparate după rețete originale din 1879 pot fi cumpărate din primul magazin Petry deschis la Cluj-Napoca.

Inaugurare magazin Petry Cluj-Napoca

Clujenii pot cumpăra, începând de joi, carne de calitate și mezeluri preparate după rețete originale, de acum 135 de ani. Toate acestea se găsesc în primul magazin Petry, deschis la Cluj-Napoca, în Piața Mihai Viteazu, la Complexul Leul.

Firma de produse din carne Petry a fost fondată în 1879 la Târgu-Mureș și în momentul de față a cincea generație a familiei duce afacerea mai departe. Petry are 20 de magazine deschise în Transilvania, iar joi a fost inaugurat, la Cluj-Napoca, magazinul cu numărul 21. Firma din Târgu-Mureș a mai avut un magazin în Cluj-Napoca, în anul 1938, iar deschiderea de joi a magazinului înseamnă revenirea pe piața locală.


Conducerea firmei a precizat că în octombrie va deschide și în București un magazin. “Petry deține cel mai mare abator din județul Mureș și o fabrică de mezeluri plus o rețea de 20 de magazine în județele Mureș și Harghita și două rulote autocomerciale”, a declarat Zsolt Varga-Pal-Petry, directorul Petry Târgu-Mureș.  

Materie primă de la producători din România

Marfa comercializată în magazinul din Cluj-Napoca este preparată după rețete originale și sunt vândute produse premium, salamuri de diverse sortimente, cârnați, specialități precum șuncă presată, mușchi țigănesc, rulade, pateuri, untură condimentată etc. “Produsele noastre sunt tradiționale, folosim carne proaspătă din tăiere proprie, achiziționăm materie primă exclusiv din România pentru că se știe că este mult mai bună din punct de vedere calitativ decât carnea din import și ținem ca produsele noastre să fie de calitate”, a afirmat Zsolt Varga-Pal-Petry.


Cifra de afaceri a firmei este de aproape 50 milioane lei, iar investiția de la Cluj este de 100.000 lei. “Acesta este un magazin micuț, este o piață tradițională pe un spațiu de 25 mp, dar intenționăm să deschidem și magazine mai mari. Aceasta a fost șansa să intrăm pe piața din Cluj, o piață tradițională unde se comercializează produse de acest tip”, a adăugat directorul firmei.